Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ειδοποιητήρια φτάνουν σε ασφαλισμένους ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ

Ειδοποιητήρια φτάνουν σε ασφαλισμένους ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ

Ξεκινά από την Πέμπτη 2/2 το «σαφάρι» αύξησης των εσόδων του νέου υπερταμείου, του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με την αποστολή μέσω των ΕΛΤΑ σε πρώτη φάση 800.000 ειδοποιητηρίων με αποδέκτες, κυρίως, τους ασφαλισμένους σε πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ. Ο επιδιωκόμενος στόχος, σύμφωνα και με τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, είναι η είσπραξη εσόδων ύψους 1,4 δισ. ευρώ μέσα στο τρέχον έτος.

Υπενθυμίζεται ότι στον προϋπολογισμό του 2017, ενώ προβλέπονται αυξημένα έσοδα από εισφορές ύψους 1,371 δισ. ευρώ, τα 49 εκατ. ευρώ θα προέλθουν ως έσοδα από τις αλλαγές του τρόπου υπολογισμού των εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και 92,7 εκατ. ευρώ προϋπολογίζονται ως πρόσθετα έσοδα από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών στους αγρότες. Επίσης, το Δημόσιο θα καταβάλει ως εργοδότης 311 εκατ. ευρώ για τις εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων. Η αύξηση των εσόδων είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα του νεοσύστατου ΕΦΚΑ, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1/1/2017 έχοντας κληρονομήσει ένα σύνολο οφειλών στο τελευταίο τρίμηνο του 2016 ύψους 17,5 δισ. ευρώ (τρέχον υπόλοιπο) απ’ όλα τα ταμεία τα οποία ενσωματώθηκαν στη λειτουργία του.

Περιθώριο 20 ημερών για τακτοποίηση των οφειλών

Από την έναρξη της λειτουργίας του ΚΕΑΟ (Οκτώβριος 2014) μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2016 έχουν αποσταλεί συνολικά 309.518 ατομικές ειδοποιήσεις σε οφειλέτες ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ και το συνολικό ποσό για το οποίο ελήφθησαν αναγκαστικά μέτρα ανήλθε στο τέλος του 2016 σε 15,8 δισ. ευρώ.

Ειδικά εντός του τελευταίου τριμήνου 2016 εστάλησαν 11.194 ατομικές ειδοποιήσεις. Μάλιστα, οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ έχουν πλέον τη δυνατότητα να εντοπίζουν τους οφειλέτες που δεν ανταποκρίθηκαν εντός 20 ημερών από την παραλαβή της ατομικής ειδοποίησης για την τακτοποίηση της οφειλής τους. Πριν από τη λήψη των αναγκαστικών μέτρων, οι οφειλέτες αξιολογούνται και δημιουργείται το προφίλ του καθενός με πληροφορίες από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΚΕΑΟ, τη διασύνδεση με το μητρώο της ΓΓΠΣ, τα στοιχεία του ΓΕΜΗ κ.λπ. Στη συνέχεια με κριτήρια καθορίζεται ο βαθμός εισπραξιμότητας και επισφάλειας κάθε οφειλής.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...