Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το στεφάνι του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για τους νεκρούς στα Ίμια (vd)

Το στεφάνι του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για τους νεκρούς στα Ίμια (vd)
Τίμησε τους νεκρούς των Ιμίων ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ρίπτοντας στεφάνι στην θάλασσα και οι Τούρκοι τον υποδέχθηκαν με οκτώ υπερπτήσεις, αλλά σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις καταρρίφθηκαν εικονικά από τα ελληνικά μαητικά που εκτέλεσαν βολές BVR!
Σε ρίψη στεφάνου στο σημείο στο οποίο τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996 κατέπεσε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με επιβαίνοντες τους Χριστόδουλο Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψό και Παναγιώτη Βλαχάκο προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 7.43 έγιναν 8 υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά, οι 6 πάνω από τα Ιμια και οι 2 πάνω από την Καλόλιμνο.
Οι υπερπτήσεις στα Ιμια έγιναν στις: 7.43, 7.57, 7.59, 8.24, 8.25 και στις 8.28. 
Οι υπερπτήσεις πάνω από την Καλόλιμνο έγιναν στις 8.27 και στις 8.41. Τέσσερα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16S είχαν προσεγγίσει, μαζί με το ελικόπτερο του υπουργού, την περιοχή και σε όλες τις περιπτώσεις "κατέρριψαν" τα τουρκικά μαχητικά με εικονικές βολές βλημάτων AIM-120 AMRAAM.
Ο Πάνος Καμμένος όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter πέταξε πάνω από τις βραχονησίδες λίγο πριν τις 7:10 το πρωί.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έφτασε στο σημείο με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο Πάνος Καμμένος, από τότε που ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφιερώνει στεφάνι στην μνήμη των ηρώων στα Ίμια κάθε χρόνο.










Πηγή - www.pronews.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...