Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οδυσσέας: "Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να αποχωρήσει, κάνει κακό στη χώρα"

Οδυσσέας: "Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να αποχωρήσει, κάνει κακό στη χώρα"
Συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στον δημοσιογράφο Χρήστο Δρούζια για την εφημερίδα «Καρφί»
  1. Πρόσφατα καταγγείλατε την Κυβέρνηση ότι προχωρά σε «καζινοποίηση» της χώρας, σχετικά με τα «φρουτάκια» του ΟΠΑΠ, ενώ υπήρξε και παρέμβαση της Κομισιόν. Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε σήμερα;
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άλλαξε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις που προστάτευαν τον πολίτη και διασφάλιζαν τη διαφάνεια. Με τη νέα απόφαση δεν υπάρχει χρηματικό και χρονικό όριο στο παίγνιο, δεν υπάρχει υποχρέωση καταχώρησης της ταυτότητας και του ΑΦΜ του παίκτη. Δεν πρόκειται περί χαλάρωσης, αλλά για έναν κανονισμό-«δώρο», όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων κ. Στεργιώτης, διορισμένος από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όμως έθεσε κανόνες οι οποίοι δεν εξυπηρετούσαν τους φίλους της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο σημερινός Πρόεδρος, ως μέλος της ΕΕΕΠ με Πρόεδρο τον κ. Στεργιώτη, είχε ψηφίσει και υπερασπιστεί τον πρώτο κανονισμό, αλλά αποδείχτηκε πρόθυμος να τον αλλάξει.
Σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε οικονομική κρίση, ο τζόγος εξαπλώνεται κυρίως σε φτωχογειτονιές.
  1. Βλέπουμε το χώρο της Κεντροαριστεράς σε έντονη κινητικότητα. Θεωρείτε πως οι συγκεκριμένες εξελίξεις δημιουργούν ανησυχία σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και αν ναι γιατί;
Μα, δεν είναι ξεκάθαρο; Ο πολιτικός μας χώρος έχει ξεκινήσει, με τολμηρά βήματα, την ανασύνταξή του. Ξεπερνώντας παθογένειες του παρελθόντος, αλλά και με συστράτευση στελεχών όλων των γενεών, που έρχονται να στηρίξουν την Παράταξη και το σύγχρονο, ενεργό στελεχιακό δυναμικό της, χωρίς προσωπικές επιδιώξεις, παρά μόνο με μία κοινή φιλοδοξία: Το ΠΑΣΟΚ, και γενικότερα η Δημοκρατική Παράταξη, ο γνήσιος εκφραστής της σοσιαλδημοκρατίας σήμερα στη χώρα μας, να καταφέρει ξανά να εκφράσει τους πολίτες που εκπροσωπεί, να ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους. Είμαστε ήδη τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη. Στις επόμενες εκλογές, είναι εφικτή η δεύτερη θέση.
Αντιλαμβάνεστε πως αυτή η προοπτική δημιουργεί τρόμο στο ΣΥΡΙΖΑ, που αναρριχήθηκε στην εξουσία λεηλατώντας τον πολιτικό μας χώρο είτε με ψεύτικες υποσχέσεις, είτε με ψεύτες πολιτευτές, που προσέτρεξαν στην αγκαλιά του κ.Τσίπρα για να μη χάσουν την υπουργική και τη βουλευτική καρέκλα. Και επειδή τα ψέματα τελείωσαν, τώρα θα τα χάσουν όλα.
Η ΝΔ συνήθισε να έχει έναν εύκολο αντίπαλο, τον κ.Τσίπρα, και τώρα της κακοφαίνεται η προοπτική μίας σοβαρής πολιτικής αντιπαράθεσης ευρωπαϊκού επιπέδου.
Ακόμη πιο εξόφθαλμη πάντως, είναι η ενόχληση μίας κάποιας δημοσιογραφικής και μιντιακής «ελίτ», που είτε επιτίθεται στην Παράταξή μας, είτε την εξοστρακίζει συνειδητά και πλήρως από την ενημέρωση και τον πολιτικό διάλογο. Η «νέα» (νέα, άραγε; Ή παλιά με καινούργια φτιασιδώματα;) διαπλοκή, δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ.
Το στοίχημα είναι να μην «τσιμπήσουμε» εμείς το δόλωμα. Το έγραψα και πρόσφατα: η νέα γενιά της Παράταξής μας, είναι έτοιμη να κερδίσει τις επόμενες μάχες, με εντιμότητα, δυναμισμό και πίστη. Θα τα καταφέρουμε, να είστε σίγουροι.
  1. Μετά και την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, η Κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση. Πιστεύετε ότι θα περάσει τον κάβο ή βλέπετε πολιτικές εξελίξεις;
Ο κ.Τσίπρας έχει ξεμείνει από ψέματα. Η ανησυχία των Βουλευτών είναι πια φανερή: είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν τα πάντα, προκειμένου να κερδίσουν λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία, αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα τους δοθεί αυτή η ευκαιρία. Με εξαίρεση τον κ.Φλαμπουράρη, που βλέπει ανάπτυξη και ευημερία στη χώρα (σε ποια χώρα ζει αυτός, άραγε;), κανείς δεν είναι πια αισιόδοξος.
Από την άλλη, δεν είμαι σίγουρος αν ο κ.Μητσοτάκης έχει πάρει το μάθημα των προηγούμενων: κανείς δεν μπορεί μόνος του. Η χώρα έχει ανάγκη από συναίνεση και εθνική συνεννόηση, με βάση τους νέους συσχετισμούς που θα προκύψουν από τις εκλογές.
  1. Μετά από τη συμπόρευση με τον Γιώργο Παπανδρέου, ποια είναι τα επόμενα βήματα;
Η Παράταξη πρέπει να κλείσει τις πληγές της, όσο δύσκολο κι αν είναι. Μαζί θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, με πολλή δουλειά. Καθημερινά συζητάμε με τους πολίτες, τους παραγωγικούς φορείς για την Ελλάδα του 2030, με ανταγωνιστική οικονομία, με νέες θέσεις εργασίας και κοινωνική αλληλεγγύη. Είμαστε σίγουροι ότι οι πολιτες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα για μια προοδευτική διακυβέρνηση. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να αποχωρήσει, κάνει κακό στη χώρα.
  1. Ως υποψήφιος για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ είχατε ταχθεί υπέρ ενός ενιαίου φορέα στην Κεντροαριστερά. Υποστηρίζετε και σήμερα αυτή τη θέση;
Αταλάντευτα. Όλοι σήμερα μιλούν για όσα θέσαμε ως πολιτική έκφραση στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: ενιαίο φορέα, εσωκομματικά δημοψηφίσματα (όταν το θέσαμε στο Συνέδριο, καταψηφίστηκε!), ενιαία έκφραση και ενιαίους κανόνες.
Το νέο και το παλιό κρίνονται στις ιδέες, στις απόψεις, στις πρακτικές και στην ηλικία. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία και την προσφορά της Παράταξής μας, και συνάμα αναγνωρίζουμε τα λάθη ώστε να μην τα επαναλάβουμε. Τα παθήματα έγιναν μαθήματα. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να έχουμε μέλλον.
Και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...