Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά χιλιάδες πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης!

Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά χιλιάδες πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης!
Στις 10 Φεβρουαρίου πάνω από 2.000 συμβασιούχοι πυροσβέστες όχι μόνο κινδυνεύουν να μην μονιμοποιηθούν, αλλά ίσως να χάσουν τη δουλειά τους και μείνουν άνεργοι.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους αναφέρει ότι «Οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (Π.Π.Υ.) προσελήφθησαν στο Πυροσβεστικό Σώμα (Π.Σ.) την 10ην Φεβρουαρίου 2012, βάση του νόμου 3938/2011 επί πενταετή θητεία. Ο συγκεκριμένος δε νόμος, ορίζει ότι με τη λήξη της πενταετούς θητείας οι υπάλληλοι οι οποίοι πληρούν τα εξ αυτού οριζόμενα κριτήρια, εντάσσονται στο μόνιμο προσωπικό (περί τα 2200 άτομα), ενώ οι λοιποί συνάδελφοι ανανεώνουν πενταετή σύμβαση στο Π.Σ.»
Επίσης, για τη σημερινή συνάντηση με τον Τόσκα αναφέρουν: «στην συνάντηση, που πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 6 Φλεβάρη, η Ομοσπονδία μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Νικόλαο Τόσκα, παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Π.Σ., κου Βασιλείου Καπέλιου, μας ανακοινώθηκε ότι ΄΄ ΤΟ ΛΥΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Π.Π.Υ., ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ν. 3938/2011, ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ΄΄(θα συνεχίσουν να εργάζονται οι συνάδελφοι με εντολή του Αρχηγού. Συνεχίζεται κανονικά η εργασία και δεν παρακάμπτεται ο νόμος )
΄΄ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΄΄
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΕΣΘΑΙ , ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ .
ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ .
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΠΙΣΩ !!!!
ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3938/2011.»
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Πελοποννήσου δηλώνει απερίφραστα την συμπαράστασή της στους συνάδελφους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που εμπαίζονται τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις.
Το θέμα της μονιμοποίησης των Π.Π.Υ. δεν αποτελεί αίτημα που επινοήθηκε χθες από τους συναδέλφους μας αλλά από τον Ν.3938/2011 που ψηφίστηκε στη Βουλή και που σήμερα δεν πρόκειται να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.
Η Ένωση μας έστω και αυτή την ύστατη ώρα απαιτεί την πλήρη συμμόρφωση του κράτους στον Ν.3938/2011 και να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει.
Με εκτίμηση για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΟΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...