Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πυροσβέστες: Έληξε η επεισοδιακή κατάληψη στο Υπουργείο, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις! (vd)

Πυροσβέστες: Έληξε η επεισοδιακή κατάληψη στο Υπουργείο, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις! (vd)
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου οι δεσμεύσεις που έλαβαν σήμερα από υπουργικά χείλη να γίνουν πράξη, αποχώρησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας. 

Οι πυροσβέστες είχαν αποφασίσει να μείνουν όλη τη νύχτα στο υπουργείο, αφού οι δεσμεύσεις που είχαν λάβει ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση- τροπολογία που θα εξασφαλίζει την παραμονή τους στην εργασία ερχόταν σε κόντρα με όσα είχαν μάθει από το Γενικό Λογιστήριο (το οποίο δεν γνωρίζει για την εξασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων για τη μισθοδοσία τους). 
Ωστόσο, λίγο μετά τις δέκα το βράδυ και μετά από παρέμβαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλειος Καπέλιος  συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους και αφού τους είπε ότι έχουν στα χέρια τους τις διαβεβαιώσεις δυο υπουργών για την μονιμοποίηση τους στη συνέχεια τους ζήτησε να αποχωρήσουν απο το υπουργείο. Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του  συνδικαλιστικού οργάνου των πυροσβεστών πενταετούς θητείας  Γιώργος Καστανίδης ανέφερε ότι ναι μεν υπάρχουν οι δεσμεύσεις των υπουργών, ωστόσο οι κινητοποιήσεις τους δεν θα σταματήσουν έως ότου δικαιωθούν.
Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών είχαν αναφέρει ότι  έλαβαν την υπόσχεση ότι την επόμενη  εβδομάδα θα κατατεθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τροπολογία, όπως τους ανέφερε ο κ Τόσκας για τη μονιμοποίησή τους σε νομοσχεδιο κι ότι υπάρχουν τα αναγκαία κονδύλια. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές όμως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν γνωρίζει την ύπαρξη της συγκεκριμένης τροπολογίας όποτε δεν εχει προβλεφθεί δαπάνη για τη συνέχιση της εργασίας τους.

΄Ενταση από το μεσημέρι 
«Γυαλιά-καρφιά» τα έκαναν οι πυροσβέστες  στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ώρα που εκπρόσωποί τους είχαν συνάντηση με την αρμόδια υπουργό, Όλγα Γεροβασίλη
Η ένταση προκλήθηκε, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν μία διμοιρία των ΜΑΤ πλησίασε την είσοδο του υπουργείου. Οι συγκεντρωμένοι πυροσβέστες, νομίζοντας ότι θα τους απωθήσει, κατευθύνθηκαν και παρατάχθηκαν μπροστά στην είσοδο.
Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ανέβασαν τα ρολά, έσπασαν την γυάλινη κεντρική είσοδο του υπουργείου και εισέβαλαν στο ισόγειο, περιμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων τους με την κυρία Γεροβασίλη.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η τελευταία έδειξε θετική στο αίτημα των πυροσβεστών πενταετούς θητείας για μονιμοποίησή τους ή ανανέωση των συμβάσεών τους, τους παρέπεμψε ωστόσο στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης, καθώς από εκεί θα πρέπει να δοθεί το πρώτο «πράσινο φως» για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Έτσι, οι πυροσβέστες αποφάσισαν, από τη μία, να στείλουν εκπροσώπους τους και στα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να επιδιώξουν συναντήσεις με τους κ.κ. Γιώργο Χουλιαράκη και Νίκο Τόσκα, αλλά και, από την άλλη, να «κατασκηνώσουν» στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πραγματοποιώντας ολονυχτία, εν αναμονή των εξελίξεων από τις νέες επαφές που θα έχουν με τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης.













  
Το πρωί οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας που ζητούν την μονιμοποίηση ή την ανανέωση των συμβάσεών τους, συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος.
Το ζήτημα αφορά 4000 πυροσβέστες, οι μισοί από τους οποίους δικαιούνται βάσει νόμου την μονιμοποίησή τους και οι υπόλοιποι την ανανέωση των συμβάσεών τους, που λήγουν αύριο Πέμπτη. Το ζήτημα «έχει κολλήσει», καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν προχωρούσε στην έκδοση ΦΕΚ, υποστηρίζοντας πως οι αποφάσεις είναι ελλιπείς. 
Ακολούθησε πορεία στο Γενικό Λογιστήριο Κράτους, όπου οι πυροσβέστες άναψαν καπνογόνα και φώναξαν συνθήματα.
Ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Στο μεταξύ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για το θέμα των πυροσβεστών πενταετούς θητείας.
«Συνεχίζουμε τη διαδικασία ένταξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.Για τη διασφάλιση της εργασίας που θα παρέχουν μέχρι τη μονιμοποίηση θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με τη σύμφωνη γνώμη των Υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Δείτε βίντεο:

www.protothema.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...