Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καιρός - Έρχεται κρύο από το Σάββατο!

Καιρός - Έρχεται κρύο από το Σάββατο!

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σε πρόγνωσή του, αναφέρει ...

Τα νέα τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων επιβεβαιώνουν στο απόλυτο αυτό που σας αναφέρω εδώ και 3 ημέρες, δηλαδή ότι πράγματι από το Σάββατο ψυχρές αέριες μάζες από την Ρωσία θα επισκεφτούν τη χώρα μας που σταδιακά θα ρίξουν τον υδράργυρο αλλά απ'την άλλη δεν φαίνεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση χιονοπτώσεων.

Από το Σάββατο, και πρώτα από τα βόρεια, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση που θα γίνει αισθητή μέχρι και αργά το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Να σημειώσουμε ότι το κρύο θα είναι έντονο κυρίως νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, ενώ τα μεσημέρια οι θερμοκρασίες, αν και χαμηλές κατά τόπους, δεν θα είναι ανησυχητικές.

ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Από την Παρασκευή το βράδυ θα ενισχυθούν απότομα οι άνεμοι στο Αιγαίο με αποτέλεσμα έως και την Κυριακή να πνέουν οι βοριάδες με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7-8 και πιθανώς ως μέγιστες ριπές τα 9 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο.

ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ...ΜΕ ΤΑ ΚΥΑΛΙΑ

Μπορεί από θερμοκρασιακής άποψης οι συνθήκες να είναι κατάλληλες για εκδήλωση χιονοπτώσεων, όμως οι νεφώσεις που κατά περιόδους θα πυκνώνουν, δεν θα είναι ικανές για να λάβει χώρα αυτό το όμορφο καιρικό φαινόμενο λόγω του ότι δεν θα είναι εμπλουτισμένες με ικανοποιητικά ποσά υγρασίας.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΝ ΝΙΦΑΔΕΣ

Θα χιονίσει βέβαια πολύ τοπικά και κυρίως εξασθενημένα (την Κυριακή και τη Δευτέρα) στις βόρειες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας που βρίσκονται κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα αλλά και σε τμήματα των νομών της ανατολικής Πιερίας, της ανατολικής Λάρισας, της ανατολικής Μαγνησίας, της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Βοιωτίας και της κεντρικής Εύβοιας από τα 200 μέτρα υψόμετρο και υψηλότερα. Σαφέστατα όμως μην περιμένετε κάτι το αξιόλογο από πλευράς έντασης των χιονοπτώσεων. Επαναλαμβάνω ότι οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά κύριο λόγο πάρα πολύ εξασθενημένες, άρα λογικά θα δείτε κατά περιόδους λίγες νιφάδες.

Ασφαλώς θα χιονίσει κατά τη διάρκεια της Κυριακής και της Δευτέρας και στην βόρεια Κρήτη (τοπικά) από τα 600-700 μέτρα και υψηλότερα.

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Όπως σας προανέφερα, νωρίς το πρωί αλλά και αργά το βράδυ το κρύο θα είναι τσουχτερό και ειδικά στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Στους -4 με -5 θα φτάσει η θερμοκρασία στα πιο ορεινά τμήματα του εσωτερικού κορμού της ηπειρωτικής χώρας όμως στα κεντρο-βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκης η ελάχιστη θερμοκρασία θα κατρακυλήσει πιθανότατα στους -7 με -8 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Τρίτη και έπειτα η θερμοκρασία σταδιακά θα αρχίσει να σημειώνει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, διότι ως προς τις ελάχιστες θα συνεχίσει να επικρατεί παγωνιά για ένα ακόμη 24ωρο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...