Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πόσο μειώνονται μισθοί και συντάξεις από 1/1/2018 (πίνακας)

Πόσο μειώνονται μισθοί και συντάξεις από 1/1/2018 (πίνακας)
Μπορεί η κυβέρνηση να υποσχόταν ότι όλα τα μέτρα θα ληφθούν από το 2019 και θα έχουν μηδενική επίπτωση για τους φορολογούμενους επειδή θα ενεργοποιηθούν και τα αντίμετρα, ωστόσο από το 2018 επιβάλλονται μέτρα που θα μειώσουν ευθέως το διαθέσιμο εισόδημα εκατομμυρίων μισθωτών καισυνταξιούχων. Και μάλιστα πριν μειωθεί το αφορολόγητο όριο.


Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα χάσουν από μερικά λεπτά του ευρώ έως και μερικές δεκάδες ευρώ λόγω της κατάργησης της έκπτωσης 1,5% από την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος. Πρόκειται για συνολική επιβάρυνση για τους μισθωτούς και συνταξιούχους ύψους 189 εκατομμυρίων ευρώ που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2018.





Εκτός από την κατάργηση της έκπτωσης στην παρακράτηση φόρου, από φέτος καταργήθηκε αναδρομικά η έκπτωση φόρου 10% για ιατρικά έξοδα. Η φοροαπαλλαγή ήταν ήδη ψαλιδισμένη καθώς για να αναγνωριστεί στον φορολογούμενο θα έπρεπε το σύνολο των ιατρικών εξόδων να ήταν τουλάχιστον το 5% του συνολικού εισοδήματος.

Πηγή: capital.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...