Menu
RSS
Τρίτη, 04/08/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Λυκούρεση Γορτυνίας | Όταν η αγάπη για τον τόπο περνά από γενιά σε γενιά...

Λυκούρεση Γορτυνίας |  Όταν η αγάπη για τον τόπο περνά από γενιά σε γενιά...
 
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αγαπούν το χωριό μόνο με τα λόγια. Το αγαπούν με τις πράξεις τους.
Έτσι και φέτος, ο γνώριμος παππούς με τον εγγονό του έδωσαν ξανά το δικό τους όμορφο παράδειγμα. Με μεράκι, υπομονή και διάθεση προσφοράς αντικατέστησαν τα φθαρμένα ξύλα σε μέρος από τα παγκάκια της πλατείας μας, χαρίζοντάς τους και πάλι ζωή. Στη συνέχεια καθάρισαν το ηρώο.
Δεν είναι η πρώτη φορά. Πέρυσι φρόντισαν τις κολώνες της πλατείας, δίνοντάς τους χρώμα και φρεσκάδα. Φέτος συνέχισαν το ίδιο όμορφο ταξίδι της προσφοράς, αποδεικνύοντας πως η αγάπη για τον τόπο δεν έχει ηλικία· μεταδίδεται από τον παππού στον εγγονό, ως πολύτιμη κληρονομιά.
Από εδώ και πέρα, τα καλοκαιρινά μας βράδια θα μας βρίσκουν και πάλι εκεί... Στις ίδιες γνώριμες θέσεις. Εκεί όπου οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται, οι νεότεροι θα ονειρεύονται, τα παιδιά θα παίζουν και οι παρέες θα γεμίζουν την πλατεία με γέλια. Και τώρα, όλα αυτά θα γίνονται λίγο πιο... αναπαυτικά.
Ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ στους δύο εθελοντές μας. Γιατί, τελικά, τα χωριά δεν τα ομορφαίνουν μόνο οι πέτρες, τα δέντρα και τα σπίτια. Τα ομορφαίνουν οι άνθρωποί τους, εκείνοι που προσφέρουν αθόρυβα, χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα, αφήνοντας πίσω τους ένα έργο που θα το χαίρονται όλοι.
Καλημέρα όλη μέρα, φίλες και φίλοι μας!

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...