Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προκαλούν άσχημα: Αλβανοί μαθητές τραγουδούν για τη "Μεγάλη Αλβανία" μέσα στην Κέρκυρα (vd)

Προκαλούν άσχημα: Αλβανοί μαθητές τραγουδούν για τη "Μεγάλη Αλβανία" μέσα στην Κέρκυρα (vd)
Σε μια πρωτοφανής πρόκληση επιδοθήκαν μαθητές λυκείου απο την Αλβανία που ήρθαν εκδρομή στην Κέρκυρα. Τραγούδησαν εθνικιστικό τραγούδι που μιλά για τη «Μεγάλη Αλβανία» και διεκδικεί  το νησί του Ιονίου .

«Μας φωνάζουν τα εδάφη μας και τα βουνά μας, εμείς είμαστε ένα έθνος, η "Μεγάλη Αλβανία”. Είμαστε ερυθρόμαυροι, εγώ με εσένα είμαστε κόκκινο και μαύρο», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι στίχοι ενός από τα πιο εθνικιστικά τραγούδια της Αλβανίας και μαθητές της γειτονικής χώρας  δεν δίστασαν να το τραγουδήσουν , προκαλώντας μέσα στην Κέρκυρα.

Όπως θα δείτε και στο video, όχι μόνο τραγουδούν για τα υποτιθέμενα χαμένα εδάφη τους αλλά σχηματίζουν με τα χέρια τους το σχετικό σύμβολο. Μάλιστα σύμφωνα με τους στίχους του τραγουδιού η Κέρκυρα είναι αλβανική!

Είχαν έρθει για πενταήμερη στη χώρα μας, όμως η  κίνησή τους αυτή έγινε η αιτία για να διωχθούν από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον Βορειοηπειρωτών το περιστατικό έγινε αμέσως γνωστό στο νησί με αποτέλεσμα κανένα ξενοδοχείο να μην δέχεται να τους φιλοξενήσει, έτσι γύρισαν πίσω στη χώρα τους. Πάντως σε επικοινωνία που είχαμε με φορείς του νησιού , δηλώσαν  άγνοια  για το περιστατικό, όμως  στα αλβανικά μέσα το συγκεκριμένο βίντεο πρωταγωνιστεί.

«ΕΡΥΘΡΟΜΑΥΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥ»

Την ίδια ώρα σε ολονύχτια επιχείρηση βανδαλισμού επιδίδονταν Αλβανοί εθνικιστές  στα χωριά της Β. Ηπείρου. Κατέβασαν ελληνικές σημαίες, τις έκαψαν και στη συνέχεια έσβησαν με σπρέι όλες τις ελληνικές επιγραφές στα χωριά  Μούρσι, Λειβαδιά και Αλύκο.

Μάλιστα πρίν φύγουν άφησαν και την «σφραγίδα»  τους στο δρόμο .Το «LSHB» που βλέπεται είναι η οργάνωση για την «Ενωμένη Αλβανία» με επικεφαλής τον εθνικιστή, Ταχίρ Βελίου.

Οι νέες προκλήσεις του Ταχίρ Βέλιου προκάλεσαν την αντίδραση της Ομόνοιας.

Από το επίπεδο της γραφικότητας , οι Αλβανοί εθνικιστές έχουν  περάσει πλέον σ' αυτό της επικινδυνότητας, ενώ για πρώτη φορά, στοχοποιούν τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

«Ζητάμε από την αλβανική πολιτεία  να  χαρακτηρίσει "persona non grata"  τον πράκτορα της Ελλάδας , αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, ο οποίος κρατά όμηρο την αλβανική ορθόδοξη εκκλησία με σκοπό την αναβίωση των ελληνικών σοβινιστικών σχεδίων».

www.star.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...