Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κίνδυνος οριστικού λουκέτου για τον "Πήγασο" - Άνεργοι 450 εργαζόμενοι

Κίνδυνος οριστικού λουκέτου για τον "Πήγασο" - Άνεργοι 450 εργαζόμενοι

Μόλις μία εβδομάδα μετά την αλλαγή σελίδας στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, το δεύτερο μεγαλύτερο εκδοτικό συγκρότημα της χώρας, ο Πήγασος της οικογένειας Μπόμπολα που εκδίδει τις εφημερίδες «Εθνος» και «Ημερησία», τέθηκε από την περασμένη εβδομάδα σε τροχιά ειδικής διαχείρισης, με άμεσο κίνδυνο μάλιστα να οδηγηθεί σε οριστικό λουκέτο, καθώς οι δύο εφημερίδες του δεν κυκλοφορούν πια στα περίπτερα.
Ο ιδιοκτήτης του Πήγασου Φώτης Μπόμπολας, που παρέλαβε τα ηνία της επιχείρησης πριν από τρία χρόνια, από τον ιδρυτή της και πατέρα του Γιώργο, δηλώνει πλέον πλήρη αδυναμία διαχείρισης των οικονομικών προβλημάτων του ομίλου, παρότι μόλις πριν από δύο εβδομάδες πούλησε στον Ιβάν Σαββίδη το 20% των μετοχών του στο ΜΕGA.

Οπως όλα δείχνουν, μετά τον Σταύρο Ψυχάρη και ο Φώτης Μπόμπολας αποσύρεται από τα media, αφήνοντας επί πέντε μήνες απλήρωτους και τώρα άνεργους περίπου 450 εργαζομένους, αλλά κι ένα φέσι 162 εκατ. ευρώ στις τράπεζες από δάνεια που έχει πάρει και αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει. Τα δύο πρόσωπα που μέχρι πριν από έναν χρόνο συζητούσαν το ενδεχόμενο συγχώνευσής τους, επιδιώκοντας την απόλυτη κυριαρχία στα ελληνικά ΜΜΕ, εγκατέλειψαν τους ομίλους τους, αλλά και τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αφήνοντας στον δρόμο συνολικά περίπου 900 δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους. Η κατάρρευση των δύο ομίλων προκαλεί ήδη καραμπόλες και αλλαγή των συσχετισμών στα ελληνικά ΜΜΕ, καθώς το κενό τους φιλοδοξούν να καλύψουν με νέες προσπάθειες νέοι και ισχυροί επενδυτές, με πρώτο τον νέο ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πηγή: newmoney.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...