Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Παράλληλο νόμισμα" (2015): Ξεκάθαρη ενημέρωση για το σχέδιο της Κυβέρνησης Τσίπρα ζητά ο Κωνσταντινόπουλος

"Παράλληλο νόμισμα" (2015): Ξεκάθαρη ενημέρωση για το σχέδιο της Κυβέρνησης Τσίπρα ζητά ο Κωνσταντινόπουλος
Με πρωτοβουλία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κατατέθηκε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με αίτημα την άμεση σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής προκειμένου να ζητηθεί αναλυτική και ξεκάθαρη ενημέρωση από τους τέως και νυν Υπουργούς Οικονομικών, κ.Βαρουφάκη και κ.Τσακαλώτο, καθώς και τον Σύμβουλό τους κ.Γκλεν Κιμ, σχετικά με την πρόσφατη παρουσίαση από τον ίδιο του σχεδίου της Κυβέρνησης Τσίπρα για «παράλληλο νόμισμα» το 2015, όπως αυτή έγινε στην Ιταλική Βουλή προ διημέρου.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος απέστειλε την επιστολή και σε όλους τους Βουλευτές – μέλη της οικείας Επιτροπής της Βουλής (πλην της Χρυσής Αυγής), καλώντας τους να ανταποκριθούν θετικά στην πρωτοβουλία του ιδίου και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συνυπογράφοντας το σχετικό αίτημα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι,
Σήμερα, αναβιώνουν οι μνήμες από το διχαστικό και – σύμφωνα με κορυφαίους έγκριτους Έλληνες νομικούς – αμφιλεγόμενης συνταγματικότητας και νομιμότητας δημοψήφισμα, στο οποίο ο κ.Τσίπρας οδήγησε τον ελληνικό λαό πριν από δύο χρόνια ακριβώς, ύστερα από μία περίοδο πέντε μηνών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Καθ’όλη αυτή την περίοδο, ο κ.Πρωθυπουργός διατεινόταν πως η Κυβέρνηση «διαπραγματευόταν σκληρά» με μοναδικό στόχο την «παραμονή της χώρας στο ευρώ», ενώ παράλληλα αποκαλύπτεται πως η ομάδα του, με επικεφαλής τον κ.Βαρουφάκη και υπό την καθοδήγηση του κ.Γκλεν Κιμ, απεργαζόταν μυστικά την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, ο κ.Γκλεν Κιμ, στενός συνεργάτης του πρώην Υπουργού Οικονομικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ.Βαρουφάκη, αλλά και του νυν Υπουργού Οικονομικών κ.Ευκλ.Τσακαλώτου, σε ομιλία του την περασμένη Δευτέρα, παρουσίασε λεπτομερώς και ανέλυσε ενδελεχώς το σχέδιο για «παράλληλο νόμισμα», όπως το είχε σχεδιάσει και προετοιμάσει η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, εν γνώσει του Πρωθυπουργού. Η ομιλία του κ.Κιμ πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση του λαϊκιστικού κόμματος «5 αστέρων» στην Ιταλική Βουλή.
Ο κ.Γκλεν Κιμ, ακριβοπληρωμένος (125.000 ευρώ μηνιαίως η αμοιβή του, βάσει της ΠΝΠ της 31ης Ιουλίου  2015) σύμβουλος των κυρίων Βαρουφάκη και Τσακαλώτου, εκπονούσε επί μήνες, μαζί με ομάδα συνεργατών του, “Plan B” για την ελληνική οικονομία, υπό την επίβλεψη του κ.Βαρουφάκη και με την εξουσιοδότηση του κ.Τσίπρα. Το “Plan B” των κ.Κιμ, Βαρουφάκη και Τσίπρα προέβλεπε την έκδοση «παράλληλου νομίσματος», με το οποίο θα πληρώνονταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ – σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του συμβούλου των δύο Υπουργών – είχε προχωρήσει τόσο η νομική όσο και η τεχνική επεξεργασία της έκδοσής του (παράκαμψη νομικών κωλυμάτων, σχεδιασμός και μορφή του «νομίσματος», κλπ.).
Είναι ξεκάθαρο πως η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί μέσα από φήμες, δημοσιεύματα, ομιλίες, αρθρογραφίες κλπ. Το ζήτημα πρέπει να ξεκαθαριστεί με τον επισημότερο και τον πλέον δημοκρατικό τρόπο, μέσα στο Κοινοβούλιο. Για το λόγο αυτό και ζητώ άμεσα (εντός της Βουλευτικής Συνόδου) την σύγκληση έκτακτης Συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με πρόσκληση στον τέως και στον νυν Υπουργό Οικονομικών, κ.Βαρουφάκη και κ.Τσακαλώτο, καθώς και στον σύμβουλό τους κ.Γκλεν Κιμ, ώστε να ενημερώσουν αναλυτικά τη Βουλή σχετικά με τις προθέσεις, τους σχεδιασμούς και τις ενέργειές τους από τις 26 Ιανουαρίου 2015 έως και σήμερα, όσον αφορά την εισαγωγή «παράλληλου νομίσματος» στην Ελλάδα και την παραμονή (ή όχι) της χώρας στο ευρώ.
Η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί σε όλους τους Βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων (πλην της Χρυσής Αυγής), ώστε να συνυπογράψουν το αίτημα, εφόσον συμφωνούν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...