Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χ. Στάικος: "Οι ξένες επενδύσεις κατέγραψαν την καλύτερη επίδοση των τελευταίων οκτώ χρόνων, νέο ρεκόρ στις εξαγωγές"!

Χ. Στάικος: "Οι ξένες επενδύσεις κατέγραψαν την καλύτερη επίδοση των τελευταίων οκτώ χρόνων, νέο ρεκόρ στις εξαγωγές"!

Στο Newsletter του Enterprise Greece, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στάικος (από την Τρίπολη), στέλνει το μήνυμά του για τη σημαντική αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα και των εξαγαγών, με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και της Στατιστικής Αρχής.

"Το 2016 υπήρξε μια πολύ σημαντική χρονιά για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, αφού οι Ξένες Άμεσες Επενδύσεις κατέγραψαν την καλύτερη επίδοση των τελευταίων οκτώ χρόνων, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο έτος είχαμε ρεκόρ αξίας εξαγωγών (με εξαίρεση τα πετρελαιοειδή), με την δυναμική αυτή να αποτυπώνεται ισχυρά από την έναρξη του 2017. 

Το πρώτο τετράμηνο του έτους, η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει ότι οι (καθαρές) εισροές Ξένων Άμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα ανήλθαν σε 1.341,9 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 398,8 εκατομμύρια το αντίστοιχο τετράμηνο του 2016, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 236,5%. Επίσης, τo πρώτο πεντάμηνο του 2017, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η αξία των ελληνικών εξαγωγών αυξήθηκε κατά 19,20% (ήτοι 11,6 δις ευρώ από 9,7 το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2016) ή κατά 6,05%, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, (ήτοι 7,8 δις ευρώ από 7,4 το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2016).
Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η αύξηση της ρευστότητας και των χρηματοδοτικών εργαλείων και η περαιτέρω εμπέδωση της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας προοιωνίζονται θετικά αποτελέσματα για την φετινή χρονιά.
Η στρατηγική που εφαρμόζει ο οργανισμός εντάσσεται στην γενικότερη αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας η οποία στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω και της παραγωγής προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και αποτελεσματικότερης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού στην κατεύθυνση δημιουργίας ποιοτικών και διατηρήσιμων θέσεων εργασίας.
Προοπτική που ενισχύεται από την προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς και κλάδους με συγκριτικά πλεονεκτήματα για την χώρα μας καθώς και προώθηση σε διεθνές επίπεδο των υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών για την περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών.
Αυτό είναι και το μέλημα του οργανισμού όπου μέσα από την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και αξιοποίησης των απαραίτητων εργαλείων, διαμορφώνει ένα συνεκτικό και στοχευμένο πλάνο δράσης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων με περισσότερες και νέες δράσεις, ένταξη νέων κλάδων και νέων αγορών, καθώς και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πλευράς φορέων και εταιρειών να συμμετάσχουν σε αυτές τις δράσεις, γεγονός που αποτυπώνεται στον απολογισμό του πρώτου εξαμήνου.

Χρήστος Στάικος

Πρόεδρος Enterprise Greece"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...