Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για 9η ημέρα συνεχίζεται η απεργία πείνας τεσσάρων δημοσιογράφων στην Αθήνα

Για 9η ημέρα συνεχίζεται η απεργία πείνας τεσσάρων δημοσιογράφων στην Αθήνα

Για 9η ημέρα, έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ, τέσσερις γυναίκες δημοσιογράφοι έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας για τη σωτηρία του Επικουρικού Ταμείου των δημοσιογράφων και των εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης.
Οι απεργοί πείνας είναι η Τζώρτζια Κοντράρου (9 μέρες), η Μαρίνα Βήχου (7 μέρες), η Αφροδίτη Υψηλάντη (9 μέρες) και η Ελένη Ανδριανού (6 μέρες).

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

"1. Η σημερινή κυβέρνηση κατάργησε με νόμο που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, τον μοναδικό πόρο (αγγελιόσημο) που είχε το ΝΠΙΔ ως ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ για να καλύπτει τη λειτουργία του. 

2. Το ελληνικό κράτος, επί 49 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε ο ΕΔΟΕΑΠ, δεν πλήρωσε ποτέ για την περίθαλψη και την επικούρηση των σκληρά εργαζομένων στο χώρο του Τύπου. Τον νόμιμο πόρο που είχε ο ΕΔΟΕΑΠ μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2016 η κυβέρνηση δεν τον αντικατέστησε, όπως είχε συνταγματική υποχρέωση. 

3. Από την άλλη πλευρά οι εκδότες παρακρατούν παράνομα από πέρυσι τον Σεπτέμβριο (τουλάχιστον) εισφορές από τους εργαζόμενούς χωρίς να τις αποδίδουν, ενώ οφείλουν στον ΕΔΟΕΑΠ και καθυστερούμενο αγγελιόσημο, το οποίο έχουν εισπράξει μέχρι την περίοδο που ίσχυε.

4. Με το PSI και το κούρεμα των ομολόγων χάθηκε μεγάλο μέρος των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ και έτσι μετά τον περασμένο Μάη για πρώτη φορά πληρώθηκαν εκπρόθεσμα κατά δύο μήνες οι επικουρικές συντάξεις και κατόπιν δανείου από τον ΕΦΚΑ. Ενώ αυτή τη στιγμή δεν έχει πληρωθεί η επικουρική του Σεπτεμβρίου. 

5. Η σημερινή κυβέρνηση παρανομεί απροκάλυπτα επιτρέποντας στους βαρόνους της ενημέρωσης να μην πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές, ενώ η κοινωνική ασφάλιση 16.754 εργαζομένων στον τύπο και των οικογενειών τους είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα.

6. Κυβέρνηση και εργοδότες κάνουν μπαλάκι τους εργαζόμενους στον τύπο στη μεταξύ τους κόντρα για το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών και κωλυσιεργούν με άκαρπες διαπραγματεύσεις την διασφάλιση της περίθαλψης και της επικουρικής σύνταξής τους."

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ...

Η Μαρίνα Βήχου γράφει ... "Πεμπτη, 7η μερα απεργισς πεινας. Ακαδημιας 20. Καλημερα σας!
Αποχωρισμος χτες το βραδυ. Ο Ιασωνας μου εφυγε παλι για Λονδινο. "Να προσεχεις μαννα". "Μην ανησυχεις παιδι μου, εσυ φροντισε τις σπουδες σου". Στο δικο μας σπιτικο ειναι δυο επικουρικες κομμενες. Αν δεν ηταν και η συνδρομη της θειας οι σπουδες του Ιασωνα θα ηταν απαγορευτικες. Ηδη ψαχνει για δουλεια μαζι με τις σπουδες. Προς το παρον το χαρτζηλικι του το βγαζει πουλοντας σαντουιτς στους συμφοιτητες του.
Λεω σημερα να σας μιλησω για την καθημερινοτητα μας στην Ακαδημιας 20. Το πρωινο ξυπνημα ειναι διαφορετικο για την καθε μια μας. Εγω συνηθως ειμαι η πιο πρωινη. Ετσι κι αλλιως ο υπνος στη σκηνη ειναι λιγο ζωρικος. Οχι για κανενα αλλο λογο, αλλα ολη νυχτα δεν σταματαει η κινηση αυτοκινητων και μοτοσυκλετων. Οσο κι αν φοραω ωτοασπιδες ο θορυβος ειναι θορυβος. 
Η μερα ξεκιναει με μια μεγαλη Καλημερα στο Νεοφυτο, τον συντροφο της Ελενης Αδριανου, τον φυλακα αγγελο μας. Αντε απο σημερα Νεοφυτε θα χεις και παρεα συναδελφο μας απο την ΕΡΤopen. 
Πρωτη δουλεια ειναι η προσωπικη υγιεινη στις τουαλεττες του ΕΔΟΕΑΠ. Βλεπετε ειμαστε γυναικες και πρεπει να κοιταμε και το τι μας κραταει την ψυχολογια μας ψηλα. Στη συνεχεια ο πρωτος χυμος η τσαι της μερας. Χαρη στη συνδρομη σας εχουμε πολλα και διαφορα. Διαφορα ειδη χυμων και τσαι για ζεστο και για κρυο νερο. Απο αποψη υγρων ολη η υπολοιπη μερα περναει με χυμους (6-7 ποτηρια) 2-3 τσαγια και τουλαχιστον 2-3 μπουκαλια νερο. Ενδιαμεσα καποια στιγμη το πρωι η το μεσημερι μια μπανανα για το καλιο που την τρωω αργα-αργα. Το βραδακυ παλι 1 χουφτα φυστικια Αιγινης για το αλατι τους. Με αυτη τη διατροφη και με ελαχιστο περπατημα εχω ηδη χασει γυρω στα 3 κιλα. Ημουν 59 και ειμαι 56. Μην ανησυχειτε εχω ακομα λιπος να καψω, συμφωνα με τις διαβεβαιωσεις του γιου μου.
Θα πουμε λιγο τα νεα της νυχτας που περασε με τον Νεοφυτο και περιμενουμε και τα αλλα κοριτσια να ξυπνησουν. Κατα τις 7 ο Νεοφυτος θα φυγει να παει να ξεκουραστει. Οταν ξυπνησουμε ολες το πρωτο θεμα συζητησης ειναι πως κοιμηθηκαμε και πως νιωθουμε τις δυναμεις μας τωρα που ξυπνησαμε. Μεχρι χτες εγω εκανα και 7 λεπτα γυμναστικης. Σημερα αυτο κοβεται, καθως νιωθω τα ποδια μου πιο βαρεια. Λιγο περπατημα πανω-κατω στο δρομο αρκει.
Ερχεται η σειρα του tablet και του lab top για τα νεα της μερας. Συνταξιουχες δημοσιογραφοι βλεπεις, αλλα το χουι χουι. Η υπολοιπη μερα περναει χωρις να το καταλαβουμε. Δηλωσεις σε ΜΜΕ , συμπαρασταση απο φιλους και συναδελφους-το βαλσαμο μας- συγκεντρωση υπογραφων απο τους περαστικους , ενημερωση γυρω απο το θεμα μας και συζητηση για το το πως κινουμαστε στο εξης. 4 γυναικες, χωρις κοινες καταβολες μετα απο μια βδομαδα κοινης συνυπαρξης-οχι χωρις τις δυσκολιες της-αρχιζουμε να κατακταμε μια πολυτιμη ενοτητα.
Ετσι λοιπον περναν οι ωρες ως το βραδυ-που παλι θα το πω-η παρεα σας ειναι το βαλσαμο μας. Απο χτες αρχισε παλι να ερχεται και ο Τακης μου , που ειχε αρρωστησει 3 μερες με την βραδυνη υγρασια της Ακαδημιας.Παιρνω το δυναμωτικο μου .
Παντως ενα να ξερετε
VENCEREMOS"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...