Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Τα άκουσε" η Αχτσιόγλου από εργαζομένους του ΠΑΜΕ! (vd)

"Τα άκουσε" η Αχτσιόγλου από εργαζομένους του ΠΑΜΕ! (vd)

Aντιπροσωπεία σωματείων εργαζομένων ανέβηκε στο γραφείο της υπουργού Εφης Αχτσιόγλου όπου ήταν μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου. Σύμφωνα με το 902.gr, oι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι «είναι ντροπή, έβαλαν έναν νέο άνθρωπο με αποστολή να ξηλώσει το δικαίωμα στην απεργία» και υπογράμμισαν ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι ένα δικαίωμα για το οποίο γενιές και γενιές εργατών έχουν χύσει το αίμα τους. Επισήμαναν επίσης προς την υπουργό «την παραγγελία που σας άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση και ο πρώην υπουργός εργασίας Γ. Βρούτσης να την πάρετε πίσω». Κατήγγειλαν ότι ο νόμος που φέρνει η κυβέρνηση είναι πανομοιότυπος με εκείνον που προετοίμαζε η ΝΔ επί υπουργίας Βρούτση, και ότι τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα τον ψηφίσει μαζί με τη ΝΔ, πρόκειται δηλαδή για «νόμο  Αχτσιόγλου - Βρούτση». Μάλιστα θύμισαν ότι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, δικάζονται στις 18 Φλεβάρη για αντίστοιχη κινητοποίηση που είχαν κάνει στο υπουργείο Εργασίας το 2013.

Στο αίτημα των εκπροσώπων των εργαζομένων να πάρει πίσω τη ρύθμιση για την απεργία, η υπουργός απάντησε ένα ξερό «όχι», ενώ μάλιστα τους κούνησε το δάχτυλο επειδή - λέει - μαζεύτηκαν πολλά κανάλια... Στη συνέχεια, η υπουργός επέλεξε να αποχωρήσει από το γραφείο παρά να απαντήσει στα ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των σωματείων. 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ανοιχτό στο διάλογο και σέβεται τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες τους.
Γι’ αυτό θεωρούμε ακατανόητη τη σημερινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο κτίριο του Υπουργείου, όπου και οι ίδιοι οι «εισβολείς» συνειδητοποίησαν ότι παραβίασαν ανοιχτές θύρες.
Η Υπουργός Εργασίας τους δέχτηκε στο γραφείο της και όπως αποδείχτηκε οι ίδιοι αρνήθηκαν το διάλογο, επιλέγοντας τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών.
Οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, εξάλλου, είχαν συναντηθεί με την Υπουργό Εργασίας στις 22/11/2017 και είχαν ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενο της ρύθμισης σχετικά με τις απεργίες.
Η ρύθμιση σε καμία περίπτωση ούτε καταργεί, ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας. Η μόνη αλλαγή αφορά τον κανόνα της απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν είναι ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης όταν συγκαλούνται προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία.
Η ρύθμιση προβλέπει ότι για να υπάρχει απαρτία στη γενική συνέλευση πρέπει να παρίσταται το ½ των μελών του σωματείου που πληρώνουν τις συνδρομές τους.
Τίποτα δεν αλλάζει στον τρόπο λήψης της απόφασης για απεργία η οποία θα συνεχίσει να λαμβάνεται με τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων.
Τέλος, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η καταστολή οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης δεν ήταν και δεν θα γίνει επιλογή μας.

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...