Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έβαψαν με κόκκινο χρώμα σκυλάκι στα Οινόφυτα Βοιωτίας (vd)

Έβαψαν με κόκκινο χρώμα σκυλάκι στα Οινόφυτα Βοιωτίας (vd)

Της Ελένης Ηλιοπούλου - zoosos.gr

Στην κτηνιατρική κλινική «Κυανούς Σταυρός» της Ειρήνης Ταπούτη στη Νέα Λάμψακο Εύβοιας μεταφέρθηκε νωρίτερα σήμερα από τη Μαρία Βαζούρα το νεαρό θηλυκό σκυλάκι το οποίο εντόπισε βαμμένο και το είχε μαζί του ένας αλλοδαπός άνδρας. Η κα Βαζούρα εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι είδε το κόκκινο σκυλάκι, που είναι περίπου τριών μηνών, στη Βιομηχανική Περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας στον περιφερειακό δρόμο κοντά στο σούπερ μάρκετ «My Market».

Όταν σταμάτησε και ρώτησε τον άνδρα, που το κρατούσε από το λουρί, που το βρήκε, της απάντησε στα Αγγλικά ότι το πήρε από την Ομόνοια έτσι βαμμένο. Το ζώο πλην της βαφής, που θα φύγει μετά από αρκετό πλύσιμο και κούρεμα, δεν φέρει σημάδια κακοποίησης ούτε είναι άρρωστο, όπως διαπιστώθηκε και από την κτηνίατρο που το εξέτασε. Το κουτάβι ήταν και ταϊσμένο και μάλιστα με κονσέρβα όπως μας επισήμανε η κα Βαζούρα που κάνει έκκληση για την υιοθεσία του σκυλιού ώστε να μεγαλώσει σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον.

Η κα Βαζούρα μας εξήγησε ότι ο άνδρας που είχε το ζώο μαζί του, μετά από πίεση τελικά της έδωσε και της εξήγησε ότι το κάνει μόνο για να το πάει εκείνη στον γιατρό – αφού ο ίδιος δεν έχει τη δυνατότητα – και ότι το θέλει πίσω καθώς το αγαπάει.

Στην κτηνιατρική κλινική «Κυανούς Σταυρός» όπου φιλοξενείται προσωρινά.

Αν θέλετε να υιοθετήσετε το ζώο – που η κα Βαζούρα δεν είναι διατεθειμένη να το επιστρέψει στον κάτοχο του – επικοινωνήστε μαζί της μέσω facebook εδώ.

Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα για να τα βάφουμε…

Όπως πολλές φορές έχουμε πει η βαφή ζώων κυρίως σκυλιών με χρωμοσαμπουάν (κατάλληλα για το τρίχωμα τους) αν και δεν αντιμετωπίζεται νομικά ως μια εξόφθαλμη μορφή κακοποίησης είναι κάτι τελείως αχρείαστο που οι άνθρωποι κάνουν στα ζώα τους επειδή αρέσει σ’ εκείνους αφού τα αντιμετωπίζουν ως κούκλες και όχι ως έμβια όντα και προσπαθούν να τα εντάξουν στη δική τους αισθητική όποια και αν είναι αυτή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...