Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αντιμέτωποι με 2 χρόνια φυλακή οι Έλληνες αιχμάλωτοι στρατιωτικοί στην Τουρκία

Αντιμέτωποι με 2 χρόνια φυλακή οι Έλληνες αιχμάλωτοι στρατιωτικοί στην Τουρκία
Αντιμέτωποι με δύο χρόνια φυλάκιση το λιγότερο, είναι οι 2 Έλληνες αιχμάλωτοι στρατιωτικοί. Εάν κατηγορηθούν για κατασκοπεία η ποινή μπορεί να πάει... πολύ υψηλότερα.
Ήταν αναμενόμενη η για πέμπτη κατά σειρά φορά απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του Ανθυπολοχαγού, Άγγελου Μητρετώδη και του Λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη ωστόσο σήμερα αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία, γεγονός που δημιουργεί κάποιες ελπίδες για την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, μέσω των δικηγόρων τους υπέβαλαν αίτημα για αποφυλάκιση. 
Το αίτημα κατατέθηκε στο πλαίσιο δικαιώματος που παρέχει η τουρκική νομοθεσία για επανεξέταση του θέματος κάθε μήνα. 
Ο Άγγελος Μητρετώδης, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ανέφερε στο δικαστήριο: «Δεν είχα την πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος».
Στο ίδιο κλίμα και η κατάθεση του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη: «Επαναλαμβάνω την ίδια κατάθεση. Δεν έχω να σημειώσω κάτι. Δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος».
Την ίδια ώρα προβληματισμό, προκαλεί η αναφορά του Τούρκου εισαγγελέα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε ότι υπάρχει «ισχυρή υποψία του εγκλήματος της εισόδου τους σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη».
Επίσης και παρά τις ενέργειες της Ελληνικής πλευράς για δήλωση μόνιμης κατοικίας των δυο στρατιωτικών στην Τουρκία ο εισαγγελέας έθεσε στο θέμα «της μη ύπαρξης μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία, καθώς και το ότι είναι πολίτες μιας ξένης χώρας», και όπως είπε «υπάρχουν βάσιμες υποψίες διαφυγής τους». 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε ότι «λόγω του γεγονότος ότι το κατώτατο όριο της ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο έγκλημα είναι τουλάχιστον δυο έτη, στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους». 
Πάντως απορούμε με την επιμονή ορισμένων ΜΜΕ και της κυβέρνησης να λένε ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στους 2 Έλληνες στρατιωτικούς.
Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη «για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή». 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...