Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ας μοιράσουμε πάλι στα παιδιά ... «χαμόγελα» αγάπης!

Ας μοιράσουμε πάλι στα παιδιά ... «χαμόγελα» αγάπης!
Ένας χρόνος πέρασε σχεδόν από τη δημιουργία του playroom στην Παιδιατρική Κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης …
 
Ένας χώρος αναψυχής, γλυκιάς ανάσας και ψυχαγωγίας για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην κλινική.
 
Μια δωρεά που προσφέρθηκε με πολλή αγάπη από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, μόλις πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2014! Το kalimera-arkadia.gr είχε αναρτήσει ειδικά αφιερώματα γι' αυτήν την πολύτιμη δωρεά των Απόδημων Αρκάδων της Αμερικής.
Δείτε βήμα – βήμα τις προσπάθειες για την υλοποίηση του..
 
 
 
Ένας μικρός και ζεστός χώρος, που σπάνια συναντάς σε δημόσιο νοσοκομείο της Ελλάδας. Δεν έχει σημασία εάν είναι μικρός ή μεγάλος.. Τα “ματάκια” των παιδιών αναγνωρίζουν μέσα από το πέρασμα τους στο χώρο αυτό, την ψυχαγωγία, τη γνώση, τη χαρά παρέα με γλυκές ανάσες!
 
Το kalimera-arkadia.gr πριν λίγους μήνες είχε επισκεφτεί το εν λειτουργία playroom και εισέπραξε πολλή χαρά από τα παιδάκια αλλά και τους γονείς!
Δείτε το σχετικό αφιέρωμα.
 
 
"Ως μητέρα, αναρωτιέμαι ειλικρινά γιατί να σκοτείνιασε ένας τόσο απαραίτητος χώρος που δίνει απλόχερα στιγμές χαράς & πολλά παιδικά χαμόγελα; Αναρωτιέμαι ακόμα, γιατί κανένας δεν αντιδρά; Πόσο δύσκολο είναι να λειτουργεί μερικές ώρες την ημέρα; Κατανοώ, πως η δημόσια υγεία περνάει μεγάλη κρίση, αφού έχει να αντιμετωπίσει πολλές βασικές ελλείψεις όπως υλικά, προσωπικό και πολλά άλλα.. Το κατανοώ.
 
Όμως, κύριοι υπεύθυνοι, αυτός ο χώρος είναι «ιερός», φτιάχτηκε με τις δωρεές των ομογενών που πάντα προσφέρουν για την Πατρίδα και εάν δεν ήταν οι πρόγονοι αυτών και συγκεκριμένα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής ίσως… να μην είχαμε ποτέ στην πόλη μας αυτό το Νοσοκομείο..
 
Ο εθελοντισμός στην Ελλάδα είναι σε εξαιρετικά αυξημένα στατιστικά επίπεδα. Υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα από τον εθελοντισμό! Άνθρωποι μορφωμένοι και ικανοί να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά αυτά στις δύσκολες ώρες που περνάνε, μέσα σ' ένα νοσοκομείο με λευκούς τοίχους και σιδερένια κρεβατάκια… 
 
Ας σεβαστούμε όλοι τους αγώνες όλων όσοι προσφέρουν για το κοινό καλό και ας αποδείξουμε κατά πόσο είμαστε άξιοι να γίνουμε αυτοί που θα τολμήσουν να το φωτίσουν με πολλά … «παιδικά χαμόγελα»!
 
Απλά… Γιατί οι πιο ωραίες & ουσιαστικές στιγμές στη ζωή όλων μας είναι αυτές που … η «ανθρωπιά και η καλοσύνη» τρέχει να μοιράσει χαμόγελα!"
 
Έλλη Αρτοπούλου 

1 σχόλιο

  • Καλλιόπη
    Καλλιόπη Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 15:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά σε αυτήν την χώρα;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...