Menu
RSS
Πέμπτη, 04/06/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Νοσοκομείο - Λειτουργεί σήμερα το playroom της Παιδιατρικής;

Νοσοκομείο - Λειτουργεί σήμερα το playroom της Παιδιατρικής;

Πριν από ακριβώς 2 χρόνια αναρτήθηκε το παρακάτω άρθρο. Το "Καλημέρα Αρκαδία" θα επισκεφτεί πολύ σύντομα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο με στόχο ένα αναλυτικό ρεπορτάζ... Άραγε μοιράζει στιγμές χαλάρωσης ακόμα το Playroom που δημιουργήθηκε με τόσο αγάπη από τους Αρκάδες ομογενείς με σκοπό την αναβάθμιση της Παιδιατρικής πτέρυγας;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ 18ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ένας χώρος αναψυχής, γλυκιάς ανάσας και ψυχαγωγίας για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην κλινική.

Μια δωρεά που προσφέρθηκε με πολλή αγάπη από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, μόλις πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2014! Το kalimera-arkadia.gr είχε αναρτήσει ειδικά αφιερώματα γι' αυτήν την πολύτιμη δωρεά των Απόδημων Αρκάδων της Αμερικής.

Δείτε βήμα – βήμα τις προσπάθειες για την υλοποίηση του..

-25.000 $ μάζεψαν οι Αρκάδες της Αμερικής! Θα δοθούν και για την Παιδιατρική του Νοσοκομείου!

-Χριστουγεννιάτικη γιορτή από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής με τα έσοδα να πηγαίνουν στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου!

-Όμορφα χαμόγελα αγάπης και αισιοδοξίας χάρισε η δωρεά της Π.Ο.Α στην Παιδιατρική κλινική (εικόνες)

Ένας μικρός και ζεστός χώρος, που σπάνια συναντάς σε δημόσιο νοσοκομείο της Ελλάδας. Δεν έχει σημασία εάν είναι μικρός ή μεγάλος.. Τα “ματάκια” των παιδιών αναγνωρίζουν μέσα από το πέρασμα τους στο χώρο αυτό, την ψυχαγωγία, τη γνώση, τη χαρά παρέα με γλυκές ανάσες!

Το kalimera-arkadia.gr πριν λίγους μήνες είχε επισκεφτεί το εν λειτουργία playroom και εισέπραξε πολλή χαρά από τα παιδάκια αλλά και τους γονείς!

Δείτε το σχετικό αφιέρωμα.

Το «Καλημέρα Αρκαδία» στον παιδότοπο που λειτουργεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο!


"Ως μητέρα, αναρωτιέμαι ειλικρινά γιατί να σκοτείνιασε ένας τόσο απαραίτητος χώρος που δίνει απλόχερα στιγμές χαράς & πολλά παιδικά χαμόγελα; Αναρωτιέμαι ακόμα, γιατί κανένας δεν αντιδρά; Πόσο δύσκολο είναι να λειτουργεί μερικές ώρες την ημέρα; Κατανοώ, πως η δημόσια υγεία περνάει μεγάλη κρίση, αφού έχει να αντιμετωπίσει πολλές βασικές ελλείψεις όπως υλικά, προσωπικό και πολλά άλλα.. Το κατανοώ.

Όμως, κύριοι υπεύθυνοι, αυτός ο χώρος είναι «ιερός», φτιάχτηκε με τις δωρεές των ομογενών που πάντα προσφέρουν για την Πατρίδα και εάν δεν ήταν οι πρόγονοι αυτών και συγκεκριμένα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής ίσως… να μην είχαμε ποτέ στην πόλη μας αυτό το Νοσοκομείο..

Ο εθελοντισμός στην Ελλάδα είναι σε εξαιρετικά αυξημένα στατιστικά επίπεδα. Υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα από τον εθελοντισμό! Άνθρωποι μορφωμένοι και ικανοί να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά αυτά στις δύσκολες ώρες που περνάνε, μέσα σ' ένα νοσοκομείο με λευκούς τοίχους και σιδερένια κρεβατάκια… 

Ας σεβαστούμε όλοι τους αγώνες όλων όσοι προσφέρουν για το κοινό καλό και ας αποδείξουμε κατά πόσο είμαστε άξιοι να γίνουμε αυτοί που θα τολμήσουν να το φωτίσουν με πολλά … «παιδικά χαμόγελα»!

Απλά… Γιατί οι πιο ωραίες & ουσιαστικές στιγμές στη ζωή όλων μας είναι αυτές που … η «ανθρωπιά και η καλοσύνη» τρέχει να μοιράσει χαμόγελα!"

Έλλη Αρτοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...