Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία - Ζούνης: "Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε άσχημα και δεν προμηνύει κάτι καλό για τον Δήμο"

Γορτυνία - Ζούνης: "Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε άσχημα και δεν προμηνύει κάτι καλό για τον Δήμο"

Δελτίο Τύπου

Συνεδρίασε την Παρασκευή 27-9-2019 το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας. Η συνεδρίαση έγινε μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση και κατά τη διάρκεια ερωτήσεων προς τον Δήμαρχο από τον κ. Γιάννη Γιαννόπουλο. Την κύρια ευθύνη αυτής της έντασης φέρει ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Απόστολος Αποστολόπουλος, ο οποίος με ανάρμοστη συμπεριφορά, προσβλητική προς την αντιπολίτευση, και παρεμβάσεις πέραν των αρμοδιοτήτων του ώθησε την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αποχώρηση από τη συνεδρίαση. Κατά την αποχώρηση ζήτησα από τον πρόεδρο να ζητήσει συγγνώμη όπως ζητούσαν και οι σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν αποχωρήσουν της συνεδρίασης, και να κληθούν να επιστρέψουν για να προχωρήσουμε ομαλά στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, πράγμα που δεν έγινε αποδεκτό. Επειδή τα κύρια θέματα της συνεδρίασης ήταν ορισμός εκπροσώπων στα Διοικητικά  Συμβούλια νομικών προσώπων του δήμου, όπου η αντιπολίτευση έχει εξ ορισμού εκπροσώπους, ζήτησα να αναβληθούν τα θέματα αυτά, για την επόμενη συνεδρίαση γιατί θα ήταν πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο να προχωρήσουμε σε ορισμό εκπροσώπων της αντιπολίτευσης με απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα ζήτησα και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να μην συναινέσουν σε αυτή τη διαδικασία. Η πρότασή μου δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο με προτροπή του Δημάρχου, ο οποίος δήλωσε ότι θα προχωρήσει στη συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων με δικούς του εκπροσώπους δικαίωμα που του δίνει ο νόμος.
   Θύμισα στο Δήμαρχο και στο ΔΣ ότι το νόμιμο δεν είναι και ηθικόν. Τελικά το ΔΣ προχώρησε με αποχή από αυτή τη διαδικασία της παράταξής μας. Μάλιστα η παράταξη του κ. Μιλτιάδη Λύτρα όχι μόνο συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία αλλά άδραξε την ευκαιρία και διεκδίκησε όλους τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. Πράγμα που απέκρυψε προς τους Γορτύνιους παρ΄ ότι λαλίστατος κατά τ΄ άλλα. Εντύπωση προκάλεσε και η συμμετοχή σε αυτή την ,κατά τη γνώμη μας, πολιτικά ανήθικη διαδικασία του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Φράγκου.
  Η παράταξή μας όπως είχε αναγγείλει έθεσε για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης το θέμα «Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και αγώνα, για την προώθηση της κατασκευής του δρόμου Ολυμπία – Μυκήνες». Ο πρόεδρος παραβιάζοντας το άρθρο 74 παρ. 7 του νόμου 4555/2018 για τη λειτουργία του ΔΣ δεν έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία,ως όφειλε, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα ο ίδιος(με ένα μεγάλο ταραταζούμ, κυριολεκτώ) στο ΔΣ χωρίς να δεσμευτεί πότε. Η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Γορτυνίας ξεκίνησε άσχημα και δεν προμηνύει κάτι καλό για τον Δήμο. Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας και με κάθε τρόπο θα επιδιώξουμε να συζητηθούν τα μεγάλα θέματα που αναδείξαμε με το πρόγραμμά μας. Έχουμε και υπομονή αλλά κυρίως επιμονή.                                              
Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών Γορτυνίας

Πέτρος   Ζούνης

11 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 18:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Το Λύτρα που τον έβαλες στο στόμα σου να κάνεις το σταυρό σου που δεν κατέβηκε υποψήφιο βουλευτής Αρκαδίας γιατί δεν θα έπαιρνε έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

  • Πετρο Ζουνη go home
    Πετρο Ζουνη go home Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 13:09 Σύνδεσμος σχολίου

    και άσε στον επόμενο να πάρει λίγη εμπειρία από τη λειτουργία του Δήμου. Εσύ δεν έχεις κάτι άλλο να δώσεις, όχι ότι έδωσες ποτέ δηλαδή αλλά λέμε τώρα...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 21:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Μίλησε το αποπαιδι του Γιαννόπουλου... Γι αυτό τον μαύρισε η Γορτυνία, 3% Ζουνης, 13% ο Δεδες, 25% ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα αποτελέσματα της ίδιας ημέρας στη Γορτυνία. Εγώ στη θέση του θα ζητούσα συγγνώμη για την ξεφτίλα και θα πήγαινα σπίτι μου.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 20:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Γλείψε Λυτρα γλείψε Μια ζωή το έκανες αυτό Τώρα έχεις βάλει τα μαντρόσκυλα σου να γράφουν εδω μέσα υπέρ σου Δεν τρώμε σανό
    Το αξίωμα σου θα φτάνει μέχρι να γυαλίζεις τα παπούτσια του Κούλη και του κάθε Δημάρχου ,ουτε βήμα παραπάνω

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 19:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Λύτρας είναι από τους μεγαλύτερους επιστήμονες του 21ου αιώνα σε ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο και στη Γορτυνία πρέπει να το σέβονται όλοι αυτό και να του φέρονται με τον τρόπο που του αναλογεί . Όχι να γράφει ο κάθε ζουνης ότι θέλει.
    Σας παρακαλώ κύριοι σοβαρευτείτε!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 16:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Λύτρας ήταν ο μόνος στο δημοτικό συμβούλιο που έκανε συνεχείς παρεμβάσεις και είναι ο μόνος που δε θα αφήσει χωρίς έλεγχο το δήμαρχο. Ο Ζουνης ας προσέχει λίγο. Το δελτίο που έβγαλε, αδικεί τον Λύτρα. Ας κοιτάει τον εαυτό του καλύτερα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 14:13 Σύνδεσμος σχολίου

    το γλειφτρόνονι του Κούλη ειναι ο Λύτρας
    Έπεσε η μάσκα του !!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 12:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο κύριος δόκτωρ Μιλτιάδης Λύτρας ήταν εξαιρετικός

  • More Than
    More Than Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 10:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Στη συνεδριαση πηγαν και οι 33 νομιζοντας οτι πανε στη Βουλη των Ελληνων αλλα τελικα μαλλον αδιαβαστοι ηταν αφου δεν ξνωριζουν τι ισχυει και τι δεν ισχυει σε καθε περιπτωση. Ειναι πολυ λιγοι και οι 33...
    Κριμα στη Γορτυνια, αλλα 5 χαμενα χρονια...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 23:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι λες ρε για το Λεβεντόπαιδο τον Καθηγητή Κύριο Λύτρα. Το ποιο έξυπνο, μορφωμένο και κοσμογυρισμένο άτομο στη Γορτυνία. Μόνο με τον Λύτρα θα έρθει η Λύτρωση.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 17:50 Σύνδεσμος σχολίου

    πολύ έπαρση για ούτε 300 ψήφους...Για ηρέμησε Συριζόμουτρο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...