Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ερωτήματα Λύτρα για τις επιλογές προσώπων στη διοίκηση της ΔΗΚΕΓ

Ερωτήματα Λύτρα για τις επιλογές προσώπων στη διοίκηση της ΔΗΚΕΓ

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας και επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Μιλτιάδης Λύτρας αναφέρει τα εξής: "Στις 06 Ιουνίου 2019 ο κ. Ευστάθιος Κούλης νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γορτυνίας σε δημόσια τοποθέτησή του (βλ. το σχετικό link https://www.kalimera-arkadia.gr/ekloges/ekloges-2019/item/100184-stathis-koylis-neos-dimarxos-gortynias-ti-thesi-ton-kolliton-tha-antikatastisei-i-aksiokratia.html) έκανε αναφορά πως στη διοικητική περιοχή ευθύνης του πλέον τη θέση των κολλητών θα αντικαταστήσει η αξιοκρατία. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δήμαρχος και η δημοτική του παράταξη αποφάσισαν πως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗ.Κ.Ε.Γ.) θα τοποθετηθεί ο κ. Πάικος Αναγνωστόπουλος (ως εκπρόσωπος των δημοτών).  

Επίσης ως εκπρόσωπος των δημοτών ανέλαθη θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο και ο κ. Παπακωνσταντίνου Γεώργιος. Η δημοτική μας παράταξη ως θεματοφύλακας των συμφερόντων των Γορτυνίων ζήτησε να ενημερωθεί για τον τρόπο επιλογής των εν λόγω προσώπων και για την  κατάρτισής τους (τεχνοκρατική και επιστημονική). 

Παράλληλα απηύθυνε ερώτημα στον κ. Δήμαρχο αν οι συγκεκριμένοι κύριοι ήταν υποψήφιοι της δημοτικής του παράταξης και (διαδικτυακά αναρωτιόμαστε) αν ο ένας εξ αυτών συνδέθηκε επαγγελματικά -κατά το παρελθόν- με Λαγκαδινό Υπουργό του Πασόκ. Στη δική μας λογική αξιοκρατική είναι η επιλογή εκείνη που προκύπτει κατόπιν πρόσκλησης ενδιαφέροντος (έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των συμπατριωτών μας) και έπειτα από αξιολόγηση των ποσοτικών (κατοχή τίτλων, πιστοποίηση ξένης γλώσσας κ.τλ.) και ποιοτικών (ήθος, εντιμότητα κ.τλ.) τους χαρακτηριστικών.

Δυστυχώς οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Δήμαρχος κρίνονται ως μη επαρκείς και μη αποδεκτές. Σε καμία των περιπτώσεων δεν αμφισβητούμε το ήθος, την εντιμότητα και την ακεραιότητα των συγκεκριμένων ατόμων ωστόσο θεωρούμε πως στη Γορτυνία του 2019 οι θέσεις ευθύνης που καλύπτονται από μη αιρετούς θα πρέπει να γίνονται με πλήρη διαφάνεια (εκτός αν διαχωρίζουμε τους δημότες σε πληβείους και πατρίκιους) και από άτομα που έχουν αποδεδειγμένη επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΓΟΡΤΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΝ Ο κ. ΚΟΥΛΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ."

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 10:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Ευτυχώς που στο Συμβούλιο ειναι ο ΛΥΤΡΑΣ. Οι μισοί δεν ξέρουν ούτε ορθογραφία. Το 2023 όλοι με το Μίλτο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 14:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Πιστεύετε και εσείς ότι ο Λύτρας κάθετε και σχολιάζει μόνος του τις δημοσιεύσεις που τον αφορούν και όχι μόνο? Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει τόσο παράνοια που είναι δυνατόν...γνώμη μου πάντα

  • Κατσουλαιος
    Κατσουλαιος Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 11:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Είσαι ο επόμενος Δήμαρχος Λύτρα. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...