Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι τελευταίες εξελίξεις για την επένδυση στο Δημοτικό Ξενοδοχείο Δημητσάνας

Οι τελευταίες εξελίξεις για την επένδυση στο Δημοτικό Ξενοδοχείο Δημητσάνας

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η υλοποίηση της επένδυσης στο δημοτικό ξενοδοχείο Δημητσάνας, αφού εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες με το κτίριο και το θέμα απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο Γορτυνίας.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Απρίλιο του 2019, το Δ.Σ. Γορτυνίας είχε πάρει την απόφαση να εγκρίνει την προσφορά του πρώην Υπουργού, Άρη Σπηλιωτόπουλου, για την εκμίσθωση του Δημοτικού Ξενοδοχείου Δημητσάνας, μετά την αξιολόγηση των προσφορών – προτάσεων από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Τότε, ο κ. Σπηλιωτόπουλος είχε καταθέσει προσφορά με ενοίκιο 1.900 ευρώ το μήνα και επένδυση στο Δημοτικό Ξενοδοχείο Δημητσάνας, που θα έφτανε το 1.000.000 ευρώ!

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ορίσει τεχνικό για την ολοκλήρωση διαδικασιών τακτοποίησης αυθαιρέτου κτίσματος του δημοτικού ξενοδοχείου Δημητσάνας ιδιοκτησίας του Δήμου Γορτυνίας, τον μηχανικό κ. Ιωάννη Τσάκαλη, χωρίς την καταβολή δαπάνης για αμοιβή. Τα αναλογούντα παράβολα κλπ θα πληρωθούν από το Δήμο.

Το Δ.Σ. ψήφισε κατά πλειοψηφία υπέρ της πρότασης του Δημάρχου με δέκα έξι (16) ψήφους, Κατά υπήρξαν οκτώ (8) ψήφοι: Οι Δ.Σ. Γιαννόπουλος, Τσιόγκας, Κανελλόπουλος, Τσιούλος, Πυρπιρής, Στρίκος, Λύτρας και Γεωργακόπουλος. Λευκή ψήφο μία (1) ο κ. Φράγκος. Παρών ο κ. Παρασκευόπουλος.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Δήμαρχος Στάθης Κούλης έθεσε υπόψη των μελών ότι "μετά την διαδικασία μίσθωσης του δημοτικού ξενοδοχείου της Δημητσάνας και την ανάδειξη αναδόχου, πριν την υπογραφή οριστικής σύμβασης διαπιστώθηκαν πολεοδομικές αυθαιρεσίες του κτιρίου. Ο Δήμος ανέλαβε την διαδικασία νομιμοποίησης και από 16/5/2018 με σύμβαση και αντικείμενο την τακτοποίηση αυθαιρέτου κτίσματος ανέθεσε την υπηρεσία η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί. Επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και δεν προτίθεται ο Ανάδοχος να την περατώσει (παραιτήθηκε) πρέπει με απόφασή μας με άλλο μηχανικό τον κ. Ιωάννη Τσάκαλη να προχωρήσει η διαδικασία. Πρότεινε την ανάθεση στον κ. Τσάκαλη Ιωάννη χωρίς δαπάνη. Μόλις περαιωθεί η διαδικασία θα υπογραφεί το τελικό συμφωνητικό με τον κ. Σπηλιωτόπουλο."


Η ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Με βάση τα επισημα πρακτικά της συνεδρίασης, ο Δ.Σ. κ. Γιαννόπουλος έκανε ερώτηση στον κ. Δήμαρχο αν προτίθεται να ακυρώσει το συμφωνητικό και αν θα κάνει νέα δημοπρασία. Στην συνέχεια είπε ότι η ανάθεση είχε γίνει για την νομιμοποίηση και άλλων κτηρίων ότι για το ξενοδοχείο έχει κατατεθεί ο σχετικός φάκελος και αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή αυθαιρέτων και στην Δημητσάνα υπάρχει και αρχαιολογία, μετά από αυτό θα υπολογιστεί το πρόστιμο και τότε θα έχει
ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ο ανάδοχος δεν μπορούσε να βγάλει άδεια. Εάν υπάρχει αίτημα για λύση της σύμβασης θα πρέπει να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο,
διευκρίνισε ότι η παράταξή του δεν ψηφίζει επειδή δεν χρειάζεται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται με ανάθεση από τον Δήμαρχο. Απευθυνόμενος στον Δήμαρχο είπε «το φέρατε για θέατρο». Όσο συνεχίζονται αυτές οι συζητήσεις δημιουργούμε πρόβλημα στην επένδυση ανέφερε.
Η συζήτηση διεξήχθη με έντονη αντιπαράθεση.
Ο κ. Δήμαρχος απαντώντας αναφέρθηκε στην υπογραφή του συμφωνητικού με ημερομηνία 30/8 και εγγράφων που προσκομίστηκαν μεταγενέστερα από τον κ. Γιαννόπουλο, την ισχύ των οποίων
ως εγγυητικές επιστολές, αμφισβητεί και ότι η υπόθεση έχει ανατεθεί σε δικηγόρο προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την νομιμότητα των ενεργειών, λέγοντας ότι του αναλογούν (στον κ. Γιαννόπουλο) τεράστιες ευθύνες. Ο κ. Δήμαρχος επίσης στην απάντησή του ανέφερε ότι αν διαπιστωθεί ότι η διαδικασία δεν είναι σύννομη ο καθένας με τις ευθύνες του, εάν είναι σύννομη θα προχωρήσει. Το θέμα έχει πολιτική διάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο ήρθε για να ενημερωθούν οι Δημητσανίτες γιατί 3,5 χρόνια δεν έχει προχωρήσει. Η Σύμβαση έχει λήξει από το 2018 είχε προθεσμία 60 ημέρες δεν έχει δοθεί καμία παράταση. Αναφέρθηκε επίσης σε όρο της σύμβασης με την οποία ο κ. Γιαννόπουλος με την υπογραφή του στις 30/8 που έληγε η θητεία του έχει δεσμεύσει το Δήμο για την έκδοση άδειας κλπ. Γι΄ αυτούς τους λόγους ανατέθηκε σε δικηγορική εταιρεία για να διασφαλιστεί η νομιμότητα των ενεργειών.
Ο Δ.Σ. κ. Λύτρας τοποθετούμενος είπε: Όταν αναλάβατε από τα λεγόμενά σας, το θέμα ακούστηκε ως μικρό σκάνδαλο, εγκαλείται από την μία πλευρά ότι δεν υπάρχει συμφωνητικό και για μη σύννομες ενέργειες τον κ. Γιαννόπουλο και από την άλλη πλευρά είναι ειλημμένη απόφαση το Ξενοδοχείο στον κ. Σπηλιωτόπουλο. Αν δεν υπάρχει σύμβαση θα έπρεπε να είχατε καταλήξει, να κάνετε καινούρια προκήρυξη. Ή υπάρχει ή δεν υπάρχει. Να νομιμοποιηθούν οι αυθαίρετες παραλήψεις για όλα τα δημοτικά κτήρια (είναι νόμιμο το δημοτικό ξενοδοχείο στα Λαγκάδια;) όχι περιστασιακά. Καταψηφίζω και προτείνω η νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών να περιληφθεί σε μεγαλύτερο project για νομιμοποίηση όλων των κτηρίων που χρήζουν αυτής της διαδικασίας, δεν θα κάνουμε εμείς τις διαδικασίες επ’ ωφελεία επιχειρηματιών.
Ο Δ.Σ. κ. Φράγκος τοποθετούμενος ανέφερε: εκφράζετε το μεγάλο ενδιαφέρον σας για τον τουρισμό, αντιπαρατίθεστε και δεν μπορείτε να βάλετε μπροστά ένα ξενοδοχείο. Συμφωνείτε να ετοιμάσετε την υποδομή με έξοδα του Δήμου που δεν λέτε από που θα προέλθουν, άρα θα πληρώσει ο δημότης, για να το δώσετε στον μισθωτή και να κερδίσουν οι εταιρείες, εις βάρος του δημότη. Γι αυτό ψηφίζουμε λευκό. Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε αν ο Δήμος ανέπτυσσε με δικούς του εργαζόμενους αυτή την δραστηριότητα.
Ο Δ.Σ. κ. Ζούνης εξέφρασε έντονη διαμαρτυρία για την διαδικασία και στην συνέχεια τοποθετήθηκε υπέρ της ανάθεσης της υπηρεσίας αιτιολογόντας ότι ο Δήμος οφείλει να διεκπεραιώσει τη νομιμοποίηση όλων των κτιρίων που χρίζουν νομιμοποίησης και υπό αυτή την έννοια ψηφίζει.

© www.kalimera-arkadia.gr

2 σχόλια

  • Ένας Αρκάς
    Ένας Αρκάς Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 10:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλημέρα σας!
    Ο ιδιοκτήτης οφείλει πάντα να παραδίδει το ακίνητο πλήρως νομιμοποιημένο στον ενοικιαστή. Η ευθύνη βαρύνει τον ιδιοκτήτη διότι κατά την κατασκευή/επισκευή/ επέκταση εκείνος διέπρεψε τις «παρανομίες».

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 15:21 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! ΜΠΑ!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...