Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία | Συνεδρίασεις Δημοτικών Συμβουλίων με τηλεδιάσκεψη ζητά ο Γιαννόπουλος

Γορτυνία | Συνεδρίασεις Δημοτικών Συμβουλίων με τηλεδιάσκεψη ζητά ο Γιαννόπουλος

Με αφορμή την πρόσκληση σε συνεδρίαση "διά περιφοράς" του Δικοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Γ. ο πρώην Δήμαρχος Γορτυνίας έστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας και την δημοτική αρχή.

"Παρόλο που έχουν περάσει ήδη δύο εβδομάδες από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στην σύγκληση ανοιχτών Δ.Σ., η δημοτική αρχή δέν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια για την διενέργεια συνεδριάσεων μέσω τηλεδιασκέψεων" αναφέρει ο πρώην Δημαρχος.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Δημητσάνα, 23/3/2020

Πρός τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε πρόεδρε

Είμαστε σίγουροι ότι ενημερώνεστε για την ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη εξάπλωση της νοσηρότητας και θνησιμότητας του coronavirus-19, τα πρόσφατα μέτρα απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων καθώς και τις ενέργειες που πρέπει να αναλάβουν η διοίκηση και οι υπηρεσίες των δήμων. Το πρόβλημα κατά την άποψη των ειδικών πιθανότητα θα οξυνθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα παραμένει σε δραματική επικαιρότητα πιθανόν για αρκετούς μήνες. Κανείς από τους δημότες του δήμου μας και κανένας χώρος δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλής αν δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης εξάπλωσης του ιού.

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και γενικότερα οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου με τον τρόπο που γίνονταν μέχρι τώρα είναι επικίνδυνο να συνεχίσουν να γίνονται. Επιπλέον οι συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών δέν εξασφαλίζουν απόλυτα την μή μεταδοτικότητα του ιού, καθώς δέν εξασφαλίζεται ότι οι συμμετέχοντες ασυμπτωματικοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι φορείς του ιού και δεν μπορούν να τον μεταδώσουν. Η μετάδοση του ιού άλλωστε μπορεί να γίνει με τρόπους που δυστυχώς δεν είναι όλοι ακόμα γνωστοί.

Η πιστή εφαρμογή των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας είναι επιτακτική υποχρέωση όλων μας. Υπάρχει γνωστή οδηγία του Υπ. Εσωτερικών για την πραγματοποίηση των δημοτικών συμβουλίων με τηλεδιάσκεψη, μία πρακτική που εδώ και αρκετά χρόνια είναι καθιερωμένη και ασφαλής μέθοδος λειτουργίας εξ’ αποστάσεως πολλών οργάνων, η οποία αναμένεται την επόμενη κρίσιμη περίοδο να καταστεί η μοναδική μέθοδος συνεδριάσεων για λήψη αποφάσεων.

Η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης είναι εξαιρετικά απλή και λειτουργεί μέσα από διαθέσιμες ηλεκτρονικές πλατφόρμες που τις καθιστούν απολύτως νόμιμες. Μπορεί να γίνει με χρήση ενός σταθερού ή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή ή ακόμα και από κινητό τηλέφωνο. Είναι σκόπιμο και επιτακτικό, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να εξασφαλίσετε την δυνατότητα συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων του Δήμου μέσω τηλεδιασκέψεων για την απρόσκοπτη και νόμιμη λειτουργία του.

Ήδη πολλοί Δήμοι, κυβερνητικοί και συλλογικοί φορείς τους επόμενους μήνες θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως. Τα Πανεπιστήμια και πολλά σχολεία άρχισαν την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Η επιστημονική κοινότητα και η κεντρική κυβέρνηση προβάλουν ως σημαντικότερο μέτρο πρόληψης διάδοσης της φονικής επιδημίας, το “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” και πρέπει να είναι σεβαστό από όλους.

Η παράταξή μας είναι διατεθειμένη αυτές τις δύσκολες στιγμές να προσφέρει σε αυτό τον τομέα ό,τι νομίζετε ότι είναι χρήσιμο.

Για την Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών

Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος

π. Δήμαρχος Γορτυνίας

Παρακαλούμε η επιστολή αυτή να κοινοποιηθεί προς τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τις διοικήσεις των νομικών προσώπων του Δήμου και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...