Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανοιχτό κάλεσμα Λύτρα: "Επισκεφθείτε τη Γορτυνία - Στηρίξτε την τοπική αγορά"!

Ανοιχτό κάλεσμα Λύτρα: "Επισκεφθείτε τη Γορτυνία - Στηρίξτε την τοπική αγορά"!
Ανοικτή Πρόσκληση Δρ. Μιλτιάδη Λύτρα σε Γορτύνιους και Φίλους της Γορτυνίας να επισκεφτούν μαζικά και να υποστηρίξουν έμπρακτα την τοπική οικονομία

Αγαπητοί Γορτύνιοι, Αγαπητές Γορτύνιες απανταχού της Οικουμένης

Φίλοι και Φίλες της Γορτυνίας,

Ελληνίδες και Έλληνες που αγαπάτε την Ελλάδα μας και την επιθυμείτε Δυνατή,

Θέλω από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω για την συνειδητή σας απόχη από την επίσκεψη στην πανέμορφη Γορτυνία μας, το διάστημα της υποχρεωτικής καραντίνας και απαγόρευσης μετακίνησης που άλλαξε τη ζωή μας πρόσκαιρα.

Θέλω να σας συγχαρώ δημόσια για την δική σας προσωπική συνεισφορά στην Ασφάλεια όλων μας και στο Αγαθό της Δημόσιας Υγείας.

 

Ως Επικεφαλής του ανεξάρτητου Γορτυνιακού Κινήματος ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Γορτυνίας, θέλω εγκάρδια να σας προσκαλέσω στα πανέμορφα χωριά μας και τους οικισμούς της μαγευτικής Γορτυνίας μας. Θέλω να σας ζητήσω να γίνεται και σεις κοινωνοί του μηνύματος πως η Γορτυνία μας είναι ένας παράδεισος Οικολογίας, Ευημερίας και Καλής Ζωής. Ένας απαράμιλλος τόπος μοναδικής ιστορικής, πολιτιστικής και ιδεολογικής αξίας. Για όλους τους ανθρώπους που αναζητούν στις κοιλάδες, στα βουνά, στα μοναστήρια, στα λαγκάδια στα ποτάμια και στις λίμνες της το πανάρχαιο ιδανικό της αλήθειας και της ζωής. Για όλους εμάς που στους παραδοσιακούς οικισμούς και στα χωριουδάκια της Γορτυνίας μας, χτυπάμε με το χτυποκάρδι μας και την ένταση των αληθινών συναισθημάτων της ψυχής μας, ζωντανή τη φλόγα της Ελλάδος μας. Για όλους εσάς που σε κάθε γωνιά της Γορτυνίας, η ψυχή σας συγκλονίζεται στις αναμνήσεις, στις εικόνες μια κραταιής πολυπληθούς Γορτυνίας του Παρελθόν. Για όλους εμάς που στα κοιμητήρια της Γορτυνίας μας αναπαύονται αγαπημένα συγγενικά πρόσωπα. Για όλους εμάς που η Άνοιξη στη Γορτυνία μας θυμίζει πίνακες απαράμιλλης ομορφιάς και καλαισθησίας και που η φύση αυτή την εποχή μας αναγκάζει να ευχαριστήσουμε το Δημιουργό για την ομορφιά και την ευλογία να μας κατατάξει ως τέκνα και θυγατέρες της Γορτυνίας. Για όλους εσάς που επιθυμείτε να βιώσετε μετά το σοκ της καραντίνας την ομορφιά και την απλότητα της ζωής σε έναν όμορφο, αυθεντικό ελληνικό τόπο, μοναδικής ομορφιάς. Με άπειρες δυνατότητες ψυχικής ανάτασης, εσωτερικής αναζήτησης, περιήγησης, θρησκευτικού τουρισμού, γευσιγνωσίας, ιστορικής αναζήτησης.

 

Σε όλους εσάς, με το χέρι στην καρδιά σας ζητώ να κάνουμε ο καθένας στο μέτρο των μικρών η απέραντων δυνατοτήτων του, να στηρίξουμε του ανθρώπους, τις επιχειρήσεις τους μαθητές, τους ηλικιωμένους, ολόκληρο το ιδεολογικό περίγραμμα που εμπεριέχει η λέξη Γορτυνία μας.

Σας ζητώ μαζικά να έλθετε στα 120+ χωριά και μαγευτικούς οικισμούς της Γορτυνίας μας, να δουλέψουμε όλοι μαζί και την πρόσκαιρη καραντίνα που μόλις έληξε να την μετατρέψουμε στη μεγαλύτερη ευκαιρία αναγέννησης της Γορτυνίας μας

 

Ζητώ δημόσια από το Δήμαρχο και όλους τους Δημόσιους φορείς να προστρέξουν στα προβλήματα της Γορτυνίας μας. Να αντιληφθούν πως αυτός ο τόπος με την μοναδική εσωτερική δύναμη και ακτινοβολία μπορεί με απλές δράσεις να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα μας. Ζητώ επιτέλους να κατασκευαστεί ο Δρόμος Βυτίνα Αρχαία Ολυμπία σαν αφετηρία μιας νέας εποχής για τον τόπο μας.

 

Καλώ δημόσια τους επιφανείς Γορτύνιους και οικονομικούς παράγοντες στην Ελλάδα και στην Ομογένεια, να εργαστούμε όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε για τα χωριά μας όσα τους ανήκουν. Όνειρό μου είναι να δούμε σύντομα την Γορτυνία μας να αναγνωρίζεται ως το πιο όμορφο Οικολογικό Πάρκο της Ελλάδος που θα εκτείνεται από την Καμενίτσα ως το Παλαμάρι και από τους Παραλλογούς ως το Πυρρή της Ηραίας.

 

Ζητώ Δημόσια από το Δήμαρχο και τους Συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους να αναλάβουμε και τις ιστορικές ευθύνες μας. Θεωρώ αδιανόητο Δήμαρχος να απευθύνεται σε επιχειρηματίες της Βυτίνας λέγοντάς τους πως θα βάλει άχυρα στην πλατεία για να μη δώσει λύση για το μοίρασμα των τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία ή στη Δημητσάνα να δηλώνει πως οι μισές επιχειρήσεις θα κλείσουν.  Δηλώνω δημόσια πως από τη Θέση του Επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης θα εκτελέσω στο απόλυτο τις αρμοδιότητές μου και θα ελέγχουμε διαρκώς τα πεπραγμένα της τωρινής διοίκησης.

 

Καλώ δημόσια το Δήμο και την Περιφέρεια να αναλάβει επιτέλους στοχευμένη δράση Τουριστικής Προβολής της ερημοποιούμενης Γορτυνίας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας επίσης να σταθεί αρωγός και να διεκδικήσει για τους επιχειρηματίες των ορεινών Δήμων όπως της Γορτυνίας μας ειδικές συνθήκες και προγράμματα.

Θεωρώ αδιανόητη την παντελή απουσία της Γορτυνίας από τις Νέες Τεχνολογίες, τα προγράμματα Έξυπνων Πόλεων και την Καινοτομία. Επιφυλάσσομαι στο μέλλον με έργα και όχι δηλώσεις να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλες και όλους εσάς που καθημερινά με την κριτική και τα θετικά ή αρνητικά σας σχόλια μας βοηθάτε να βελτιωνόμαστε ως αντιπολίτευση.

 

Πατριώτισσες και Πατριώτες, Φίλες και Φίλοι της Γορτυνίας,

Ελάτε στον Όμορφο Τόπο μας, Να συγκλονιστεί η ψυχή σας

Ελάτε να απολαύσετε τις καλύτερες εμπειρίες εστίασης και διασκέδασης

Ελάτε στην μαγευτική Γορτυνία για δραστηριότητες στα Δάση μας, στην Όμορφη ανοιξιάτικη φύση μας.

Ελάτε να νιώσετε πως είναι όμορφη η ζωή μας, σας διαβεβαιώ πως οι επαγγελματίες της Γορτυνίας, το επίπεδο υπηρεσιών και το μαγευτικό τοπίο θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα. Θα αισθανθείτε πως αξίζει και σεις να νιώθετε μέρος και κομμάτι της ψυχής της Γορτυνίας

 

Ελάτε στον τόπο μας και αφήστε την ψυχή σας να σημαδέψει ανεξίτηλα το χρόνο και τον τόπο μας. Να γίνει το δικό σας χτυποκάρδι και το χαμόγελό σας μέρος της Δικής μας Γορτυνιακής Άνοιξης. Κι όταν με το καλό μας ξανάρθετε να διεκδικήσετε και σεις με την ίδια θέρμη την αναγκαιότητα να μην αφήσουμε αυτόν τον τόπο να ερημώνει. Ας ενώσουμε όλοι μαζί τη φωνή μας και να βροντοφωνάξουμε πως είμαστε ευλογημένοι για τη Γορτυνία μας και ζητάμε τα αυτονόητα: Δρόμους, δουλειές εκπαίδευση Υγεία και έγνοια για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Αγαπητέ κ. Δήμαρχε ζητώ και από σας με αίσθημα συνεννόησης να εργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε τη Γορτυνία μας μια μεγάλη αγκαλιά για όλους. Να ακουστεί παγκόσμια πως σε αυτή την ευλογημένη γωνιά του πλανήτη μας η ζωή των ανθρώπων μπορεί να είναι όμορφη, αυθεντική ασφαλής και γεμάτη συγκινήσεις για την ψυχή κάθε επισκέπτη και κατοίκου.

Αυτός είναι ο τόπος μου. Η Αγαπημένη μας Γορτυνία, Από την Εποχή του Παυσανία μέχρι Σήμερα. Σας περιμένει να γράψουμε όλοι μαζί τις νέες συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπινης ζωής και ευτυχίας.

Σας διαβεβαιώ η εμπειρία σας θα είναι συγκλονιστική, ανεπανάληπτη και θα γεμίσει την ψυχή σας ευτυχία.

Ζήτω η Γορτυνία μας!!!

 

Σας ευχαριστώ από καρδιάς, Καλή Αντάμωση

Με Γορτυνιακούς πατριωτικούς χαιρετισμούς και απέραντη Αγάπη

Δρ., Μιλτιάδης Δ. Λύτρας

Καθηγητής Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

Επικεφαλής Γορτυνία Μπορούμε

Δημοτικός Σύμβουλος

Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας.

1 σχόλιο

  • Μαρία Σέρβου
    Μαρία Σέρβου Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 20:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο στο Μίλτο Λύτρα που με την συνολική του στάση και αντιπολίτευση δείχνει σε όλους πως θα είναι ο επόμενος Γορτυνίας. Εγώ του εύχομαι να κατέβει για βουλευτής. Χορτάσαμε από Βλάσση και Οδυσσέα που δεν κάνουν τίποτα για την Γορτυνία μας και την Αρκαδία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...