Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Χρυσό" βραβείο για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας!

"Χρυσό" βραβείο για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας!
Πανελλήνια αναγνώριση για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας η απονομή του «ΧΡΥΣΟΥ» βραβείου της κατηγορίας «Καινοτομία στη Διδασκαλία» στο Ετήσιο Πανόραμα των Πρωτοβουλιών και των Δράσεων στην Εκπαίδευση - Education Leaders Awards 2020.
 

 
 
Η βράβευση αφορά τη «Μαθητική έρευνα του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας για τη μελέτη της κλιματικής αλλαγής από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Mission Space Lab» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2019 με μια μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση της ομάδας, ανάμεσα σε 471 συμμετέχουσες ομάδες από χώρες της Ευρώπη. Το έργο υλοποιήθηκε από τους μαθητές των Ε-ΣΤ τάξεων με τον συντονισμό του Διευθυντή του Σχολείου Καρούντζου Ιωάννη, ο οποίος προηγουμένως συμμετείχε σε επιμόρφωση της ESA, που πραγματοποιήθηκε στο e-Technology Lab της ESA στο Βέλγιο.
(Περισσότερα για την εφαρμογή του προγράμματος εδώ.)

Τα βραβεία αριστείας πραγματοποιούνται για πέμπτη συνεχή χρονιά και ξεκίνησαν ως προσπάθεια ανάδειξης καλών πρακτικών και καινοτομίας στον χώρο της εκπαίδευσης. Η ανακοίνωση των φετινών βραβείων έγινε μέσω διαδικτύου, στις 29 Ιουνίου 2020, με καθυστέρηση μερικών μηνών λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων. (Όλα τα βραβεία και οι νικητές εδώ.)
Την κριτική επιτροπή αποτελούν ακαδημαϊκοί, επιστήμονες διεθνούς κύρους και εκπαιδευτικοί με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης, ενώ προεδρεύει η πρώην Υπ. Παιδείας κα. Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το σχολείο τιμήθηκε και κατά την περσινή χρονιά με το Χρυσό Βραβείο για τις Καινοτόμες Μαθησιακές Εμπειρίες Επιστήμης και Τεχνολογίας (σχετική ανάρτηση εδώ), που ξεκίνησαν να υλοποιούνται στο σχολείο τα τελευταία χρόνια με την εισαγωγή του προγράμματος εκπαιδευτικής ρομποτικής και ενισχύθηκαν σημαντικά με την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας – CERN, μετά την υλοποίηση του οποίου διαμορφώθηκε στο σχολείο μια κουλτούρα που ευνοεί και ενθαρρύνει τη υλοποίηση δράσεων σχετικών με την επιστήμη και την τεχνολογία (Σχετικές αναρτήσεις εδώ και εδώ).

Περισσότερα για τις καινοτόμες δράσεις που υλοποιούνται στο σχολείο υπάρχουν διαθέσιμες εδώ.
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...