Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ιαματικά Λουτρά Ηραίας | Δ. Μπόρας: "Από το 2015 και μετά η δημοτική αρχή Γιαννόπουλου δεν έκανε απολύτως τίποτα"!

Ιαματικά Λουτρά Ηραίας | Δ. Μπόρας: "Από το 2015 και μετά η δημοτική αρχή Γιαννόπουλου δεν έκανε απολύτως τίποτα"!

Σε απαντήσεις προς την "παράταξη Γιαννόπουλου" που κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για κλείσιμο των Λουτρών Ηραίας προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας και μέλος της Διοίκησης του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, κ. Δημήτρης Μπόρας.

Ο κ. Μπόρας επισημαίνει ότι ενώ ο φάκελος αναγνώρισης των ιαματικών πηγών κατατέθηκε το 2015, έκτοτε είτε λόγω ελλείψεων, είτε λόγω αδράνειας, η προηγούμενη δημοτική αρχή Γιαννόπουλου δεν έκανες απολύτως τίποτα για το ζήτημα αυτό.


 Απάντηση προς κ. Γ. Γιαννόπουλο περί ανάρτησης για κατατεθειμένο φάκελο στην Υπηρεσία Ειδικών Μορφών Τουρισμού του Υπ. Τουρισμού.

Ο Δήμος μας κατέθεσε τον φάκελο με τις μελέτες που απαιτούνταν για την αναγνώριση του φυσικού πόρου Ηραίας ως ιαματικού στις 29 Δεκεμβρίου 2015. Από τότε ως τον Αύγουστο του 2019 (για 4 χρόνια) δεν καταφέρατε να προχωρήσετε σε αναγνώριση και σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβα από το υπουργείο ο φάκελος ήταν ελλιπής και για αυτό παρουσιάζονταν πάντα προβλήματα που δεν μπορούσατε να λύσετε κυρίως λόγω αδράνειας. 

Η αναγνώριση του φυσικού πόρου είναι ένα από τα δεκαεφτά δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας, της αδειοδότησης δηλαδή που χρειάζεται για να λειτουργήσει η επιχείρηση. Ο νόμος βάσει του οποίου εκδίδονται τα ΕΣΛ βγήκε τον Φεβρουάριο του 2018. Άρα για ενάμιση χρόνο δεν κάνατε απολύτως τίποτα. 

Στη μια περίπτωση λοιπόν, της αναγνώρισης, περισσότερο μπερδέψατε την κατάσταση παρά παρήγατε αποτέλεσμα και στην 2η περίπτωση, του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας, αδρανήσατε εντελώς.

Να σημειωθεί ότι για την έκδοση ΕΣΛ θα πρέπει εκτός από την παραγωγή μελετών και δικαιολογητικών, να γίνουν παρεμβάσεις στις υποδομές, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτεί ο νόμος. Και σε αυτό το επίπεδο δεν κάνατε τίποτα.

Είναι εύκολα κατανοητό λοιπόν ότι μέσα σε 10 μήνες δεν είναι δυνατόν να γίνουν όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα 5 χρόνια, ιδιαίτερα μάλιστα όταν ακόμη και όσα έγιναν ήταν ελλιπή και λανθασμένα.

Υ.Γ. Όσον αφορά το ζήτημα της πολιτικής ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία λάβατε απάντηση από τον Δήμαρχο, Ευστάθιο Κούλη.

Μπόρας Δημήτρης
Δ.Σ. Γορτυνίας
Μέλος Δ.Σ. Σ.Δ.Ι.ΠΕ.

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 17:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Τον Γιαννοπουλο πρέπει να τον (χτυπάς) μια φορά τον χρόνο...Μπορεί εσύ να μην ξέρεις το λόγο, τον ξέρει όμως Αυτός!

  • ανώνυμος
    ανώνυμος Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 00:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Γιαννόπουλος έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στα Λουτρά Ηραίας, έκανε πολλές ενέργειες να συμπληρωθεί και να υποβληθεί ο φάκελος και τακτοποίησε εκρεμότητες που ερχόντουσαν από παλιά. Κάντε κι σείς αυτό που σας αναλογεί τώρα που έχετε την διοίκηση του δήμου κι αφήστε τις κατηγορίες για τον Γιαννόπουλο γιατί αυτό δεν θα "πιάνει" για πολύ ακόμα. Πρέπει να συνηθίσετε την κριτική της αντιπολίτευσης και να απαντάτε με σεβασμό και χωρίς έπαρση.......κάτι νεόκοποι.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 18:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιος σας γράφει το κείμενο;;;χαχαχαχα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...