Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία | Προσωρινός ανάδοχος για έργα στο δρόμο "Νιοχώρι - Χώρα - Ράχες"

Γορτυνία | Προσωρινός ανάδοχος για έργα στο δρόμο "Νιοχώρι - Χώρα - Ράχες"

Το πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου: «ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΩ ΚΑΘΙΖΗΣΕΩΝ ΑΠΌ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟ ΝΙΟΧΩΡΙ-ΧΩΡΑ-ΡΑΧΕΣ» Προϋπολογισμού: 200.000,00 € με ΦΠΑ από πιστώσεις ΣΑΕΠ 2014ΕΠ52600012 ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με την ίδια απόφαση όρισε ως προσωρινό ανάδοχο του έργου την εταιρεία ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ με προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης 46,05 % , σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμού.

Με την εργολαβία προβλέπεται να γίνουν εργασίες για την αποκατάσταση βατότητας λόγω καθιζήσεων στην Επαρχιακή οδό Νιοχώρι-Χώρα-Ράχες.

Συγκεκριμένα, με αφετηρία (χ.θ 0+00) τη διασταύρωση της Ε.Ο. Τρίπολης-Πύργου προς Νιοχώρι-Χώρα-Ράχες προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες:

 Στη χ.θ. 3+600 όπου ο δρόμος παρουσιάζει καθίζηση κατάντη, θα κατασκευαστεί τοίχος από συρματοκιβώτια μήκους περίπου 20 μ. και ύψους 4 μ. Στη συνέχεια θα κατασκευαστεί Επίχωμα με Δάνεια θραυστών υλικών λατομείου Ε4, Οδοστρωσία με Υπόβαση μεταβλητού πάχους και Βάση πάχους 0,10 μ. και τέλος Ασφαλτική στρώση Κυκλοφορίας πάχους 0,05 μ.

 Στη χ.θ. 13+000 όπου παρουσιάζονται λιμνάζοντα ύδατα στο οδόστρωμα κατά τις περιόδους των βροχοπτώσεων, θα κατασκευαστεί τοίχος από συρματοκιβώτια στο πρανές ανάντη της οδού, μήκους περίπου 50 μ. και ύψους 2 μ. Έμπροσθεν του τοίχου θα γίνει διάνοιξη της τάφρου, επίχωμα από Δάνεια θραυστών υλικών λατομείου Ε4 και τέλος επένδυση από σκυρόδεμα.

 Στη χ.θ. 17+800 όπου ο δρόμος παρουσιάζει καθίζηση κατάντη, θα κατασκευαστεί τοίχος από σκυρόδεμα μήκους περίπου 20 μ. και ύψους 2μ. Στη συνέχεια θα κατασκευαστεί Επίχωμα με Δάνεια θραυστών υλικών λατομείου Ε4, Οδοστρωσία με Υπόβαση μεταβλητού πάχους και Βάση πάχους 0,10 μ. και τέλος Ασφαλτική στρώση Κυκλοφορίας πάχους 0,05 μ.

 Στη χ.θ. 18+000 όπου ο δρόμος παρουσιάζει καθίζηση κατάντη, θα κατασκευαστεί τοίχος από σκυρόδεμα μήκους περίπου 10 μ. και ύψους 2μ. Στη συνέχεια θα κατασκευαστεί Επίχωμα με Δάνεια θραυστών υλικών λατομείου Ε4, Οδοστρωσία με Υπόβαση μεταβλητού πάχους και Βάση πάχους 0,10 μ. και τέλος Ασφαλτική στρώση Κυκλοφορίας πάχους 0,05 μ.

 Στη χ.θ. 7+500 έως χ.θ. 8+300 όπου το οδόστρωμα παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές, θα κατασκευαστεί Ασφαλτική στρώση μεταβλητού πάχους (όπου απαιτείται) και στη συνέχεια Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 0,05 μ. σύμφωνα με την ΕΤΕΠ 05- 03-11-04, αφού προηγούμενα γίνει ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη. Τέλος, στο ασφαλτοστρωμένο τμήμα θα κατασκευαστεί Διαγράμμιση με ανακλαστική βαφή στις οριογραμμές της οδού. 1 Όλες οι ανωτέρω εργασίες θα εκτελεσθούν σύμφωνα με τις Πρότυπες Τεχνικές Προδιαγραφές και το Τιμολόγιο Μελέτης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ Η συνολική προθεσμία που πρέπει να τελειώσει το έργο καθορίζεται στο άρθρο 4 της Ε.Σ.Υ και είναι ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ημερολογιακές ημέρες (Αριθ. 270 ) από την υπογραφή της Σύμβασης χωρίς ενδιάμεσες τμηματικές αποκλειστικές προθεσμίες.

ΕΕπιμέλεια κειμένου | www.kalimera-arkadia.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...