Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία | Απέχουν από το "δια περιφοράς" δημοτικό συμβούλιο οι παρατάξεις Γιαννόπουλου, Λύτρα, Παπαηλίου και Ζούνη - Προχώρησαν σε κοινή καταγγελία!

Γορτυνία | Απέχουν από το "δια περιφοράς" δημοτικό συμβούλιο οι παρατάξεις Γιαννόπουλου, Λύτρα, Παπαηλίου και Ζούνη - Προχώρησαν σε κοινή καταγγελία!

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν οι δημοτικές παρατάξεις Γιαννόπουλου, Λύτρα, Παπαηλίου και Ζούνη, καταγγέλοντας την απόφαση της δημοτικής αρχής Γορτυνίας να συνεχίσει τις συνεδριάσεις δια περιφοράς.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η δημοτική αρχή Κούλη-Αποστολόπουλου φαίνεται ότι φιλοδοξεί να παραμείνει η Γορτυνία ο μόνος Δήμος που επιμένει να πραγματοποιεί συνεδριάσεις «δια περιφοράς», ακόμα και τώρα που σε όλη την Ελλάδα οι συνεδριάσεις γίνονται και πάλι «διά ζώσης» με τα απαραίτητα βέβαια προστατευτικά μέτρα. Εχουμε επανειλημμένα, από τις πρώτες μέρες της υγειονομικής κρίσης, δηλώσει την κάθετη αντίθεσή μας με αυτόν τον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του Δήμου, αντιπροτείνοντας τις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, ειδικά όταν υπήρχε η απαγόρευση μετακίνησης, όπου όμως διασφαλίζεται ο διάλογος και η συμμετοχή.

Οι κ.κ. Κούλης-Αποστολόπουλος όμως επιμένουν να «κρύβονται» από τα συλλογικά όργανα του Δήμου, όπου θα έπρεπε να λογοδοτήσουν για τις μέχρι τώρα επιλογές τους. Δεν αντέχουν τον διάλογο και ενοχλούνται με την κριτική είτε από τους Συμβούλους, είτε και από τους πολίτες.

Αυτή τη φορά συγκαλούν Δημοτικό Συμβούλιο και «διά περιφοράς» και «έκτακτο» ενώ δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου, ούτε για το «διά περιφοράς», ούτε για το «έκτακτο».

  1. Δεν υπάρχει προθεσμία για την σύναψη δανειακών συμβάσεων με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ούτε στην Πρόσκληση, ούτε στην Εισήγηση αναφέρεται κάποιος λόγος που να δικαιολογεί την έκτακτη συνεδρίαση. Το θέμα μπορεί να συζητηθεί στην Τακτική συνεδρίαση που, με βάση τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ., θα συγκληθεί σε δύο εβδομάδες. Πέρα από το τυπικό μέρος, η δημοτική αρχή έχει καθυστερήσει την υλοποίηση έργων που έχουν ενταχθεί εδώ και έναν χρόνο, οπότε μάλλον χρησιμοποιεί το θέμα ως πρόσχημα για να συνεχίσει την προσφιλή της μέθοδο της «δια περιφοράς» λειτουργίας του Δήμου.
  2. Οι προσλήψεις εποχιακού προσωπικού για τις ανάγκες πυροπροστασίας είναι μιά διαδικασία η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τον Μάιο ή τον Ιούνιο, ώστε ο Δήμος Γορτυνίας να έχει το απαραίτητο προσωπικό για τους μήνες της αντιπυρικής περιόδου, Ιούλιο έως και Οκτώβριο. Αν το είχαν αμελήσει ή το είχανε ξεχάσει, αυτό δεν σημαίνει ότι το θέμα είναι έκτακτο, ιδιαίτερα όταν τα ποσά είναι εγγεγραμμένα στον Προϋπολογισμό και η αποδοχή της χρηματοδότησης έχει γίνει εδώ και δύο μήνες, από τον Μάιο. Η λήψη απόφασης επί του θέματος ως «έκτακτο» και η πιθανότατη απόρριψή του από τον ελεγκτή νομιμότητας θα είχε ως συνέπεια να μην μπορέσει ο Δήμος Γορτυνίας να προσλάβει προσωπικό ή να μήν μπορεί να τους πληρώσει.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτερο όργανο διοίκησης του Δήμου και όχι υποχείριο των κ.κ. Κούλη-Αποστολόπουλου για να τους καλύπτει στις αυθαιρεσίες και στην ανεπάρκειά τους, δέν συμμετέχουμε στην σημερινή συνεδρίαση, καταγγέλλουμε την κατάχρηση των προσωρινών διατάξεων ως εσκεμμένη τακτική για την απαξίωση των δημοτικών συμβούλων και καλούμε τους συνεταίρους της δημοτικής αρχής να φέρουν τα θέματα στο Τακτικό και «Διά Ζώσης» Δημοτικό Συμβούλιο σε δύο βδομάδες, όπως ο κανονισμός και ο νόμος ορίζουν.

Γιάννης Γιαννόπουλος

Γιώργος Δημόπουλος

Κώστας Κανελλόπουλος

Παναγιώτης Μέγας

Δημήτρης Μουρούτης

Καλλίμαχος Πυρπυρής

Δημήτρης Στρίκος

Γιάννης Τσιόγκας

Γιάννης Τσιούλος

Μιλτιάδης Λύτρας

Παναγιώτης Παρασκευόπουλος

Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος

Γιώργος Παπαηλιού

Νίκος Καλογερόπουλος

Πέτρος Ζούνης

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 20:38 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 20:00 Σύνδεσμος σχολίου

    ενωθείτε κάτω από την ομπρέλα της καταστροφής του Γιάννη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...