Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμος Γορτυνίας: "Προσωρινή η διακοπή λειτουργίας των Ιαματικών Πηγών στα Λουτρά Ηραίας. Ενέργειες για να εξασφαλιστεί το ειδικό σήμα λειτουργίας"

Δήμος Γορτυνίας: "Προσωρινή η διακοπή λειτουργίας των Ιαματικών Πηγών στα Λουτρά Ηραίας. Ενέργειες για να εξασφαλιστεί το ειδικό σήμα λειτουργίας"

 

«Ανακοίνωση σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου στα Λουτρά Ηραίας»

 

            Συζήτηση έχει αναπτυχθεί τελευταία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας των ιαματικών πηγών στα Λουτρά της Ηραίας. Η αιτιολόγηση εκ μέρους του Δήμου Γορτυνίας είναι διττή. Όπως ίσως λίγοι γνωρίζουν, το υδροθεραπευτήριο στα Λουτρά στερείται νόμιμης άδειας λειτουργίας και δεν πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη σύννομη λειτουργία του. Ως εκ τούτου, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗ.Κ.Ε.Γ.), η οποία διαχειρίζεται το υδροθεραπευτήριο, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

            Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν σημαίνει πως η εν λόγω απόφαση σηματοδοτεί και την λήξη της λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου, όπως ψευδώς ισχυρίζεται μερίδα του κόσμου. Αντιθέτως, οι δημοτικές υπηρεσίες έχουν προβεί στις σχετικές ενέργειες για την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων αδειών καθώς και του ειδικού σήματος λειτουργίας που απαιτείται. Επιδιώκοντας να επαναλειτουργήσουν τα Λουτρά το συντομότερο δυνατόν.

            Ο δεύτερος λόγος που συνετέλεσε στην λήψη της απόφασης προσωρινής διακοπής της λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου της Ηραίας, είναι η πρόληψη ενάντια στον κορωνοϊό «COVID-19» και η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας στη Γορτυνία, η οποία απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.

            Καθοδηγούμενα από το αίσθημα της ευθύνης τους καθώς και την ανάγκη να προστατεύσουν τους πολίτες, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Γ., οδηγήθηκαν σε αυτή τη δύσκολη απόφαση. Παρ’ όλα αυτά, η δέσμευση για την επαναλειτουργία του υδροθεραπευτηρίου στα Λουτρά της Ηραίας είναι ισχυρή και παίρνει την μορφή υπόσχεσης προς τους δημότες της Γορτυνίας.  

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...