Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία | Τοπικοί Σταθμοί Ελέγχου για διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης!

Γορτυνία | Τοπικοί Σταθμοί Ελέγχου για διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης!

Την Τετάρτη 05 Αυγούστου 2020 ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης και ο κ. Aπόστολος Κατσιαβριάς, εκπρόσωπος της εταιρείας «ΟΘΡΥΣ ΑΤΕ» («ΟΘΡΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»), υπέγραψαν σύμβαση με τίτλο «Προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών και ποιότητας στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Γορτυνίας.»

            Η σύμβαση ορίζει την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία τριάντα έξι (36) Τοπικών Σταθμών Ελέγχου σε διάφορα σημεία του εξωτερικού υδραγωγείου της Γορτυνίας.

            Συγκεκριμένα, η ανάδοχος του έργου θα εκτελέσει στους Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου τις εργασίες:

  • Προμήθεια, εγκατάσταση και λοιπές εργασίες θέσης σε λειτουργία των τοπικών σταθµών και των αντίστοιχων Προγραμματιζόμενων Λογικών Ελεγκτών (PLC).
  • Προμήθεια, εγκατάσταση και λοιπές εργασίες θέσης σε λειτουργία των οργάνων που προδιαγράφονται (τα σημεία τοποθέτησης και σύνδεσης των οργάνων θα καθορισθούν σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Γορτυνίας).
  • Μετατροπές στους υφιστάμενους πίνακες ώστε να γίνει η ζεύξη με τους πίνακες ισχύος και αυτοματισμού.
  • Διασύνδεση όλων των ανωτέρω μεταξύ τους καθώς και με τις ηλεκτρικές παροχές, τον εξοπλισµό και τα όργανα.
  • Προμήθεια, εγκατάσταση και δοκιμές του λογισμικού και των επικοινωνιών.
  • Δοκιμές κατά την ολοκλήρωση και θέση σε λειτουργία.

            Ο προϋπολογισμός της μελέτης της πράξης ανέρχεται στα 1.789.196,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και της σύμβασης στα 1.690.120,00 ευρώ. Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είκοσι-ένα (21) μήνες.

            Χρηματοδότηση αντλείται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του οποίου κεντρικός άξονας αποτελεί η βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση.

Χρηματοδοτείται κατά 75% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και κατά 25% από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

            Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Ευστάθιος Κούλης, δήλωσε σχετικά:

            «Το έργο αυτό θα συμβάλλει στην καλύτερη αντιμετώπιση των υδρευτικών προβλημάτων στη Γορτυνία καθώς οι υφιστάμενες υποδομές θα εκσυγχρονιστούν και θα αντικατασταθούν από ένα ανώτερης ποιότητας σύστημα ύδρευσης, προς όφελος του περιβάλλοντος και των πολιτών.

            Το νέο σύστημα που θα εγκατασταθεί, θα αναβαθμίσει την ποιότητα του νερού και θα διασφαλίσει την αξιόπιστη κατανάλωσή του, θεραπεύοντας ταυτόχρονα τις παθογένειες του δικτύου ύδρευσης.»   

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 16:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Έργο Γιαννόπουλου που το πολέμησαν όσο ήταν στην αντιπολίτευση. Τώρα το εκθειάζει ο δήμαρχος. Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...