Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημητσάνα | Ταξίδι στο ιστορικό χωριό της Γορτυνίας

Δημητσάνα | Ταξίδι στο ιστορικό χωριό της Γορτυνίας
Αν πας στην Αρκαδία και δεν επισκεφθείς τη Δημητσάνα, είναι σα να μην πήγες. Ιστορικό, ξακουστό και γραφικό χωριό που δεν σ΄αφήνει να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του.

Το HappyTraveller. Gr ταξίδεψε, είδε και σου παρουσιάζει ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αρκαδίας.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η Δημητσάνα είναι ιστορικό χωριό της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα της επαρχίας Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας. Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 342 κάτοικοι, και έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Η Δημητσάνα είναι χτισμένη σε υψόμετρο 946 μέτρων. Στα χρόνια της Οθωμανοκρατίας διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο με το «κρυφό σχολειό» και το 1821 με το «Δημητσανίτικο μπαρούτι» που παρασκεύαζε. Υπήρξε το σημαντικότερο κέντρο ανεφοδιασμού σε μπαρούτι στην Ελλάδα. Είναι πατρίδα του Εθνομάρτυρα Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε.

Happy Info: Στην θέση της σημερινής Δημητσάνας υπήρχε η αρχαία Αρκαδική πόλη Τεύθις η οποία είχε συμμετάσχει στον Τρωικό πόλεμο.

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ – ΤΙ ΝΑ ΔΩ: Εντός Δημητσάνας θαύμασε τα πετρόκτιστα αρχοντικά, τη Βιβλιοθήκη Δημητσάνας, το αρχοντικό του Γρηγορίου του Ε΄ και το δημοτικό σχολείο.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ: Υπάρχουν όμως και εκτός Δημητσάνας ενδιαφέροντα μέρη για να δεις. Ένα από τα κορυφαία είναι η παλαιά και νέα Μονή Φιλοσόφου αλλά και η Μονή Προδρόμου που βρίσκονται στο εσωτερικό του φαραγγιού του Λούσιου. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης το Ζυγοβίστι και η Μονή Αιμυαλών. Λίγο έξω από τον οικισμό βρίσκεται το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, που είναι και από τα πιο must αξιοθέατα της περιοχής.

Happy Info: Μπορείς να επιλέξεις τη Δημητσάνα ως προορισμό για ρομαντικά χειμωνιάτικα weekends, εναλλακτικές εξορμήσεις στον Λούσιο και τον Αλφειό αλλά και οικογενειακές εκδρομές.

ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΩ – ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ ΤΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ: Αναμφισβήτητα η high season της περιοχής, είναι από το φθινόπωρο ως την άνοιξη. Παρόλα αυτά και το καλοκαίρι έχει διαφορετικές ομορφιές και πλέον έχει αρχίσει να υπάρχει ανάλογο τουριστικό ενδιαφέρον. Πάντως όποτε και να πας θα βρεις καλό φαγητό, φιλόξενους ανθρώπους και υπέροχα μέρη.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ – ΔΙΑΜΟΝΗ: Το καλό με την Αρκαδία είναι πως παντού υπάρχουν μέρη για να μείνεις. Γραφικοί ξενώνες και τέλεια καταλύματα που μπορούν να σου προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες. Κλείσε το δωμάτιο σου κάνοντας κλικ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...