Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καλοκαίρι στο Βαλτεσινίκο με παιδικές εκδηλώσεις, πάρτυ νεολαίας, διαγωνισμό δηλωτής και πολλά άλλα! (εικόνες)

Καλοκαίρι στο Βαλτεσινίκο με παιδικές εκδηλώσεις, πάρτυ νεολαίας, διαγωνισμό δηλωτής και πολλά άλλα! (εικόνες)

Φέτος κόντρα στους δύσκολους καιρούς , με την επιμονή και την θέληση όλων μας έγιναν πολλές και επιτυχημένες εκδηλώσεις το 15Αύγουστο στο Βαλτεσινίκο.

Ο σύλλογος «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» συνεχίζοντας τις παιδικές εκδηλώσεις διοργάνωσε: 

- 15ήμερο παζάρι βιβλίου, για μικρούς και μεγάλους σε χώρο που μας παραχώρησαν η Ερικαίτη και ο Αντώνης Τλάς. Το παζάρι είχε μεγάλη επιτυχία , η προσέλευση του κόσμου και η διακίνηση βιβλίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 
- Στις 10/8 πραγματοποιήθηκε εργαστήρι πηλού στην πλατεία του χωριού. Πολλά παιδιά πήραν μέρος ,φτιάχνοντας τα δικά τους έργα. Ωστόσο, κάποιοι από τους μικρούς μας φίλους δεν πρόλαβαν να πάρουν μαζί τους τις δημιουργίες τους λόγω της ξαφνικής καταιγίδας!
- Στις 11/8 πραγματοποιήθηκε θεατρικό παιχνίδι και πάλι στην πλατεία του χωριού με πολύ κέφι, εκπλήξεις και μεγάλη συμμετοχή.
- Στις 12/8 έγινε παράσταση αφήγησης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου. Πολλά παιδιά παρακολούθησαν το πλούσιο πρόγραμμα αφήγησης παραμυθιών, σε έναν όμορφα στολισμένο και διακοσμημένο χώρο.
- Στις 13/8 οργανώθηκε εικαστικό εργαστήρι (ζωγραφική) στην πλατεία του χωριού. Ωραίες δημιουργίες, μεγάλη συμμετοχή και στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά με δακτυλομπογιές έφτιαξαν σε χαρτί του μέτρου μια τεράστια ζωγραφιά για το Βαλτεσινίκο με τις παλάμες τους και τα ονόματά τους. 
Τις παραπάνω εκδηλώσεις επιμελήθηκε και παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία η ακούραστη και αγαπητή, γνωστή πλέον στα παιδιά, νηπιαγωγός Αφροδίτη Παπαγεωργίου την οποία ευχαριστούμε για τις ιδέες, προτάσεις ,προθυμία και αγάπη για τα παιδιά και το χωριό μας.
Επίσης πραγματοποιήθηκε:
- Ενημέρωση για τον κινηματογράφο από τον Μίμη Γιαννικόπουλο (Γίκα) στην λέσχη που έχει δημιουργήσει στο σπίτι του. Ενημέρωση για την εφεύρεση του κινηματογράφου, την μετεξέλιξη, τις μηχανές του χθες και του σήμερα.
- Πρωινός περίπατος στην πηγή της «Γριάς το λιθάρι». Ξεκινήσαμε όλοι μαζί, άτομα κάθε ηλικίας, και διανύσαμε απόσταση

8.500 μέτρων

. Μικροί και μεγάλοι της παρέας κατάφεραν να ξεπεράσουν τα φυσικά εμπόδια από τα πεσμένα δέντρα που έκλειναν το μονοπάτι.
-Διαγωνισμός δηλωτής : Στις 17 Αυγούστου το πρωί στα καφενεία του χωριού έγινε ο γνωστός διαγωνισμός σε δυάδες. Συμμετείχαν 32 άτομα και η δυάδα του τελικού ήταν ο Κώστας Γ. Πετρόπουλος και ο Χρήστος Π. Κακαβούλης με νικητή τον πρώτο.
- Το απόγευμα συνεχίστηκε η δηλωτή με τετράδες . Η τετράδα του τελικού ήταν : ο Γιώργος Χ. Μπουλούγαρης μαζί με τον Πάνο Ν. Παναγούλια εναντίον του Πέτρου Χρ. Μπίκου και Νίκου Γαλανόπουλου. Νικητής του αγώνα αναδείχτηκε η δυάδα Μπουλούγαρη - Παναγούλια που προσέφεραν το χρηματικό ποσό που κέρδισαν για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!
Τις μέρες του 15αύγουστου επισκευάστηκαν αρκετά παγκάκια, με προσφορά ξυλείας των συμπατριωτών μας αδελφών Μ. Κωσταρέ και η τοποθέτησή τους ήταν προσφορά του Ηλία Ρέππα τους οποίους και ευχαριστούμε. Επίσης έγινε καθαρισμός στις πέτρινες παραδοσιακές βρύσες.
Ευχαριστούμε τους συμπατριώτες μας για την οικονομική βοήθεια προς πραγματοποίηση των εκδηλώσεων: Παυλόπουλο Δημήτριο του Ηλία 50¤, Παυλοπούλου Αγγελική του Ηλία 40€, Παυλόπουλο Γεώργιο 40€, Παυλόπουλο Δημήτριο 40€ , Παυλοπούλου Αγγελική 30€, Χατζοπούλου Αρριέτα 40€, Χατζοπούλου Αγγελική 40€, Ανδρικοπούλου Δέσποινα 50€ κάτοικου Αμερικής και τους Γαλανόπουλο Νικόλαο 30€ , Γαλανόπουλο Σπύρο του Νικολάου 30€, Νικολούλια Κώστα 30€, Νικολούλια Φώτη του Κώστα 30€ και Βασίλη Τερζή 30€ κατοίκων Αυστραλίας.
Επίσης ευχαριστούμε το τοπικό συμβούλιο για την ουσιαστική βοήθεια, την νηπιαγωγό Αφροδίτη Παπαγεωργίου, την Ερικαίτη και Αντώνη Τλά για την παραχώρηση του χώρου για το παζάρι βιβλίου, τον Μίμη Γιαννικόπουλο, το Δ Σ του Πολιτιστικού Κέντρου για την διάθεση της αίθουσας εκδηλώσεων, τον Αποστόλη Παπαγεωργίου για την δημιουργία, εκτύπωση και προσφορά της ενημερωτικής αφίσας εκδηλώσεων, τους συμπατριώτες και φίλους που μας προσέφεραν βιβλία για το παζάρι, τον Θοδωρή Π. Παπαπέτρου για την διακίνηση του νέου ημερολογίου του συλλόγου μας και όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων.
Εκτός των εκδηλώσεων του συλλόγου μας και οι άλλοι φορείς του χωριού μας διοργάνωσαν εκδηλώσεις. 
-Ο Σύλλογος Ακαδημαϊκών νέων «Η Αναγέννηση» Διοργάνωσε με επιτυχία:
• Αφιέρωμα «Παλιός Ελληνικός κινηματογράφος» στη επάνω πλατεία, με ωραίες α τ ά κ ε ς και κομμάτια παλιών καλών Ελληνικών ταινιών.
• Party νεολαίας στην παιδική χαρά.
• Μουσική Παράσταση «Αισώπου μύθοι και σοφία» στον προαύλιο χώρο των Αγίων Θεοδώρων. Συντελεστές: αφήγηση μύθων: Ελένη Παναγιωτακοπούλου, τσέλο-τραγούδι: Έλενα Παπαδημητρίου, μουσική σύνθεση-στίχοι-πιάνο: ¶σπα Παπαδημητρίου , νταούλι-μπεντίρ: Ανδρέας Σβολάκης . Πολύ ωραία εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή. Συγχαρητήρια στα νέα παιδιά από το χωριό μας που πρωταγωνίστησαν στην εκδήλωση. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας τους!
• Προβολές ταινιών.
-Στις 18 Αυγούστου έγιναν οι αρχαιρεσίες του συλλόγου Νέων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Συγχαρητήρια για τις ωραίες εκδηλώσεις. Ευχόμαστε στο νέο Δ Σ καλή επιτυχία στο έργο τους. 
-Ο Δήμος ,το Τοπικό Συμβούλιο και η Ιερά Μονή της Παναγίας:
• Στις 12/8 θεατρική παράσταση «η ρίζα του 5» στο προαύλιο του σχολείου.
• Στις 15/8 βραδιά με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από τις αλησμόνητες πατρίδες από το χορευτικό «Χοροτεχνία», στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αλωνιού . Πολύ ωραία εκδήλωση σε ωραίο περιβάλλον. Συγχαρητήρια για την πολύ καλή οργάνωση και την επιλογή του χώρου.
• Στις 16/8 το πατροπαράδοτο παραδοσιακό αλώνισμα με έξι άλογα, με μεγάλη συμμετοχή ντόπιων και επισκεπτών , εξαιρετική οργάνωση, πλούσια εδέσματα και πολύ χορό.
Επίσης:
-17/8 στην Κρυάβρυση έγινε το αντάμωμα των Παναγουλαίων.
-18/8 Λειτουργία και γλέντι στον ¶γιο Βλάση.
-Στις 24/8 στον ναό του Αγίου Τρύφωνος, τo Βαλτεσινίκο μνημόνευσε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
-Θερμά συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία στα παιδιά με καταγωγή από Βαλτεσινίκο, για την επιτυχία τους στο Πανεπιστήμιο και τεχνολογικά Ιδρύματα.
Καλή συνέχεα με υγεία σε όλους. Και του χρόνου να ξαναγιορτάσουμε όλοι μαζί στο Βαλτεσινίκο.
Υ.Γ Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο 2014 του συλλόγου . Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα μέλη του Δ Σ.
Σύλλογος Βαλτεσινιωτών Η Κοίμηση της Θεοτόκου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...