Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καταγγελίες για λατομείο στο Βυδιάκι Γορτυνίας – Τι απαντά η Περιφέρεια – «Είμαι νόμιμος» λέει ο επενδυτής

Καταγγελίες για λατομείο στο Βυδιάκι Γορτυνίας – Τι απαντά η Περιφέρεια – «Είμαι νόμιμος» λέει ο επενδυτής

Μετά από καταγγελία που δεχτήκαμε με e-mail από το Σύλλογο Βιδιακιτών Αρκαδίας, την οποία συνυπογράφει και η Ένωση των εν' Αθηναίς και απανταχού Καρδαριτσιωτών, με θέμα την παραβίαση των όρων χορηγηθείσας άδειας λατομείου σχιστολιθικών πλακών του κ. Κοσμόπουλου στο Βιδιάκι Γορτυνίας, θελήσαμε προτού τη δημοσιεύσουμε να κάνουμε ρεπορτάζ και να καταγραφούν και οι δύο πλευρές.

Συγκεκριμένα, οι δύο σύλλογοι καταγγέλλουν ότι το εξορυσσόμενο πέτρωμα δεν έχει καμία σχέση με σχιστολιθικές πλάκες όπως προβλέπεται από την σχετική άδεια. Το εξορυσσόμενο πέτρωμα αποτελείται στο σύνολό του από δομικούς λίθους οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία των αδρανών υλικών.

Διαβάστε παρακάτω όλη την καταγγελία.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Σε επικοινωνία που είχαμε με την υπηρεσία (Περιφέρεια Πελ/σου, γενική διεύθυνση ανάπτυξης, περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, τμήμα χορήγησης αδειών ανάπτυξης, ενέργειας και φυσικών πόρων), όπου εξέδωσε την συγκεκριμένη άδεια στον κ. Κοσμόπουλο και συγκεκριμένα με τον προϊστάμενο κ. Παναγιωτούρο, μάς ανέφερε τα εξής: "Η υπηρεσία μας είναι αρμόδια για την χορήγηση αδειών αλλά την εποπτεία της εκμετάλλευσης του λατομείου την έχει η επιθεώρηση μεταλλίων Νοτίου Ελλάδος. Η απόφαση για χορήγηση άδειας βγήκε στις 1/11/12 αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει στην υπηρεσία μας καμία καταγγελία. Όταν βγάλαμε την απόφαση, είχαμε έρθει σε επαφή με το σύλλογο εκεί, για τυχόν προσφυγή που θα έκανε στην απόφαση, αλλά δεν έχει φτάσει προς στιγμή τίποτα σε μας".

Ο κ. Κολιόπουλος απάντησε πως αύριο θα φτάσει η καταγγελία στα χέρια του προϊσταμένου λόγω του ότι στάλθηκε με courier.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Από την πλευρά του ο κύριος Κοσμόπουλος, ο οποίος κατηγορείται από του δύο συλλόγους για παρανομία, υποστήριξε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του ότι λειτουργεί καθ' όλα νόμιμα, με επίσημες άδειες από την Πολιτεία και με όλες τις απαραίτητες γνωμοδοτήσεις. "Αυτή η διαμάχη έχει ξεκινήσει καιρό τώρα και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας" είπε χαρακτηριστικά.

Εικόνες που κοινοποίησαν οι Σύλλογοι, δείτε ΕΔΩ!

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...