Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξαιρετικά σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Γορτυνία η «Ηλεκτροδότηση γεωργικών εκτάσεων σε περιοχές των ποταμών Λάδωνα-Αλφειού»

Εξαιρετικά σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Γορτυνία η «Ηλεκτροδότηση γεωργικών εκτάσεων σε περιοχές των ποταμών Λάδωνα-Αλφειού»

Η Αναπτυξιακή Πελοπόννησος Α.Ε. κατάθεσε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα  Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου την μελέτη : «Ηλεκτροδότηση γεωργικών εκτάσεων σε περιοχές των ποταμών Λάδωνα-Αλφειού».

Αντικείμενο του έργου είναι η εκτεταμένης έκτασης  ηλεκτροδότηση για την κάλυψη των αναγκών γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε εκτάσεις εκατέρωθεν των ποταμών Λάδωνα και Αλφειού ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον των γεωργών της Γορτυνίας. ( Α’ ζώνη : Καλλιάνι – Καστράκι – Φαναράκι - ποταμός Λάδωνας  και Β’ Ζώνη : Άγιος Ιωάννης – Πυρρή – Κακουρέϊκα).

Σκοπός του έργου είναι η εγκατάσταση υποδομών ηλεκτροδότησης ώστε να δημιουργηθεί η δυνατότητα στο αγροτικό δυναμικό της περιοχής, να συνδεθούν με το δίκτυο για τις ανάγκες ηλεκτροδότησης.

Δεδομένου ότι το 86% της περιοχής καλύπτεται από ορεινές και ημιορεινές περιοχές και η καλλιέργεια αγροτικών εκτάσεων αποτελεί μία από τις βασικές πηγές εισοδήματος των κατοίκων αναδεικνύει την ανάγκη αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών ηλεκτροδότησης. Επιπλέον η αρνητική μεταβολή που παρουσιάζει ο μόνιμος πληθυσμός της περιοχής, τονίζει την ανάγκη υλοποίησης του έργου ούτως ώστε να ενισχυθεί το κίνητρο παραμονής των νέων στις αγροτικές περιοχές της Γορτυνίας διασφαλίζοντάς τους τις απαραίτητες υποδομές.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει από την αρχή αντιληφθεί την ευθύνη  που έχει απέναντι στους κατοίκους αγροτικών περιοχών ενισχύοντας με τις απαραίτητες υποδομές την  τοπική αγροτική  ανάπτυξη.  Με παρεμβάσεις όπως η αναβάθμιση υποδομών ηλεκτροδότησης της ίσως και παραμελημένης σε διάρκεια ετών περιοχής της Γορτυνίας, της Μαντινείας και άλλων περιοχών  θα συμβάλλουν σημαντικά σε μεσο-μακροπρόθεσμους στόχους όπως:

Διαδικασίες προώθησης της καινοτομίας για την τοπική ανάπτυξη

Αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα με έμφαση στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας

Βελτίωση της ηλικιακής σύνθεσης του αγροτικού πληθυσμού-νέοι αγρότες

Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της επιχειρηματικής αντίληψης

Ενίσχυση μορφών συνεργασίας και δικτύωσης για την προώθηση των τοπικών προϊόντων

Προώθηση ενεργειών κατάρτισης ανθρωπίνου δυναμικού σε δεξιότητες που αφορούν αγροτικές δραστηριότητες

Διασφάλιση και σταθεροποίηση του αγροτικού εισοδήματος, προσφέροντας νέες δυνατότητες για την αντιμετώπιση της έντονης μεταβλητότητας των αγορών των αγροτικών προϊόντων

Ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης του παραγωγού

Ορθολογική διαχείριση εδαφοϋδατικών πόρων, σε ένα πλαίσιο εφαρμογής ορθής πολιτικής για την αγροτική χρήση, με την κατασκευή έργων υποδομής, ενισχύοντας έτσι την περιβαλλοντική συνείδηση.

Επιτέλους στο τόπο μας οι νέες ιδέες αλλά και η αποτελεσματικότητα της Νέας Πελοποννήσου σκιαγραφούν το ευοίωνο μέλλον για εμάς και τις νεότερες γενιές.

Με πυξίδα την αναπτυξιακή κατεύθυνση του τόπου, τις άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις  γίνονται εύκολα αντιληπτές οι σημαντικές διαφορές του χθες και του σήμερα.

Καθήκον όλων των αυτοδιοικητικών είναι η αποτύπωση της δικής τους προσωπικής σφραγίδας και η ξεκάθαρη πολιτική στόχευση, στόχων ικανών να καλυτερεύσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Με πολιτικές αλά καρτ και για το κόψιμο της κορδέλας, σε καμία περίπτωση δεν λύνονται τα προβλήματα  του τόπου κα των συμπολιτών μας.

Νικόλαος Γ. Γιαννακόπουλος

Πολιτικός Μηχανικός 

Μέλος Δ. Σ. Πελοπόννησος Α.Ε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...