Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σημαντικό έργο ύδρευσης θα ξεκινήσει στα Λαγκάδια Γορτυνίας!

Σημαντικό έργο ύδρευσης θα ξεκινήσει στα Λαγκάδια Γορτυνίας!

 

Ένα ακόμα σημαντικό έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ είναι η ολοκλήρωση και βελτίωση του δικτύου ύδρευσης στην τοπική κοινότητα Λαγκαδιών του Δήμου Γορτυνίας.

Η προτεινόμενη πράξη αφορά την βελτίωση και ολοκλήρωση τμήματος του εσωτερικού δικτύου του οικισμού Λαγκαδίων το οποίο αποτελεί ένα μικτό δίκτυο ύδρευσης αποτελούμενο από βροχωτό τμήμα με διάφορες ακτινωτές απολήξεις.

Λόγω των σημαντικών υψομετρικών διαφορών εντός του οικισμού λειτουργεί δεξαμενή αναρρύθμισης συνολικού όγκου 200 μ3. Η δεξαμενή αποτελεί την κεφαλή του δικτύου διανομής πόσιμου ύδατος, το οποίο βελτιώνεται στα πλαίσια της πράξης.

Στο σύνολο τους οι νέοι αγωγοί ακολουθούν δημοτικές οδούς. Το συνολικό μήκος του νέου δικτύου θα είναι 4.285,00 μ. και θα αποτελείται από σωληνώσεις της κλάσης των 16 Αtm από πολυαιθυλένιο, αφού η υψομετρική διαφορά μεταξύ της δεξαμενής τροφοδοσίας και του χαμηλότερου σημείου του εσωτερικού δικτύου είναι της τάξης των 140 μ. Επιπλέον, το έργο αφορά στην τοποθέτηση δικλείδων απομόνωσης του δικτύου, εγκαταστάσεων εκκένωσης στα χαμηλά σημεία του δικτύου, εγκαταστάσεων απαγωγής του αέρα στα ψηλά σημεία του δικτύου, εγκατάσταση τριών βαλβίδων μείωσης και διατήρησης της πίεσης, την τοποθέτηση 2 πυροσβεστικών κρουνών διπλού στομίου στην περιοχή των κόμβων Ν-10 και Ν-12, και την κατασκευή αναμονών ιδιωτικών συνδέσεων. Έτσι, στο παρόν σωληνωτό δίκτυο θα χρησιμοποιηθούν τα παρακάτω φρεάτια και συνδέσεις:

• Φρεάτια δικλείδων

• Φρεάτια εκκενωτών

• Φρεάτια αερεξαγωγών

• Φρεάτια τοποθέτησης βαλβίδας μείωσης και διατήρησης της πίεσης

• Σύνδεση παροχής

Για την κατασκευή των φρεατίων θα απαιτηθεί πρόσθετη εκσκαφή σε πλάτος άνω του 0,50 μ. από την εξωτερική πλευρά τους. Εσωτερικά θα επιχρισθούν με τσιμεντοκτονία και εξωτερικά θα μονωθούν με ασφαλτικό. Στο δάπεδο του φρεατίου προβλέπεται η δημιουργία οπών στράγγισης διαμέτρου 15 cm οι οποίες θα γεμίζονται με χάλικες.  Παραδοτέα πράξης: Θα παραδοθεί ολοκληρωμένο το δίκτυο ύδρευσης, μήκους 4.285,00 μ., του οικισμού Λαγκαδίων στο Δήμο Γορτυνίας, όπως περιγράφεται στην τεχνική περιγραφή.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 19 (μήνες) .Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 802,642.20 Ευρώ .

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...