Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Γόρτυνος Νικηφόρου (εικόνες)

Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Γόρτυνος Νικηφόρου (εικόνες)

Δημητσάνα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, εορτάστηκαν για πρώτη φορά ως Επισκόπου, τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στην ιστορική Δημητσάνα.

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος, ενώ κατά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Νικηφόρος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και Ηλείας κ. Αθανασίου.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τις αρετές του Αγίου Νικηφόρου, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού. Συνάμα, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τις αρετές που διακρίνουν τον Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Νικηφόρο,ευχόμενος να χαίρεται την Αρχιεροσύνη του έτη πολλά.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Γόρτυνος ευχαρίστησε αδελφικά τους συμμετέχοντες στα ονομαστήριά του Μητροπολίτες, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία, τονίζοντας ότι από την παρουσία τους αντλεί δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίζει το ποιμαντικό του έργο για το καλό της Εκκλησίας. Ευχαριστίες, επίσης εξέφρασε στον Ιερό κλήρο, τους άρχοντες, το φιλόχριστο λαό, καθώς και όσους στηρίζουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Παρέστησαν Μοναχικές Αδελφότητες της Ι. Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστ. Κούλης, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθ. Χριστογιαννόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Πελοποννήσου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ταξίαρχος Δ. Γεωργανάς, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δημητσάνας κ. Β. Φώτος, καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Πλειάδα πιστών προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να συμμετάσχουν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και να ευχηθούν τα δέοντα στον Ποιμενάρχη τους.

Να σημειωθεί, ότι σήμερα εορτάσθηκε και ο Άγιος Εθνομάρτυς Ιωσήφ Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο οποίος καταγόταν από την ιστορική Δημητσάνα κι έπαιξε σημαντικό ρόλο στα χρόνια της Οθωμανικού ζυγού.

www.arxon.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...