Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Την Πέμπτη στη Βουλή ο Γεωργιάδης θα απαντήσει σε ερώτηση του Οδυσσέα για το Κέντρο Υγείας Τροπαίων

Την Πέμπτη στη Βουλή ο Γεωργιάδης θα απαντήσει σε ερώτηση του Οδυσσέα για το Κέντρο Υγείας Τροπαίων

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνη-Σπυρίδων Γεωργιάδη κατέθεσε στις 13.11.2013 ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας, με θέμα την πιθανή κατάργηση του Κέντρου Υγείας Τροπαίων, η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη στις 21.11.2013.

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Το Κέντρο Υγείας Τροπαίων είναι ένα κέντρο που εξυπηρετεί κοντά στα εξήντα χωριά του Δήμου Γορτυνίας με μεγάλο μέρος του πληθυσμού να είναι ηλικιωμένοι, που χρίζουν τακτικής υγειονομικής και φαρμακευτικής παρακολούθησης, καθώς και νεότεροι που ζουν στην επαρχία ή αναγκάστηκαν λόγω οικονομικής κρίσης να εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα και να βρουν καταφύγιο σε αυτή. Το κέντρο καλύπτει γεωγραφικά πάνω από 350 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όπου το μεγαλύτερο τμήμα είναι δυσπρόσιτο, ορεινό και με ακατάλληλο οδικό δίκτυο ειδικά τους χειμερινούς μήνες, με αποτέλεσμα η πρόσβαση του ασθενοφόρου να είναι δύσκολη.

Τα περισσότερα περιφερειακά ιατρεία δεν λειτουργούν, καθώς υπηρετούν σε αυτά μόνο τρεις Αγροτικοί Ιατροί, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των χωριών να ταλαιπωρούνται πηγαίνοντας στην έδρα του Κέντρου Υγείας επιβαρύνοντας τη λειτουργία του, αφού εκεί υπηρετούν μόνο ένας γιατρός Γενικής Ιατρικής και ένας Αγροτικός Ιατρός (επί θητεία), καθώς και ένας ανεπαρκής αριθμός νοσηλευτών και οδηγών ασθενοφόρου.

Η πιθανή κατάργηση ή ενσωμάτωση του Κέντρου Υγείας Τροπαίων στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας θα ήταν καταστροφική για την περιοχή της Γορτυνίας.

Κατόπιν των ανωτέρων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Τροπαίων.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...