Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή στη Γορτυνία
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), μεταξύ άλλων, για τη Γορτυνία.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στα τηλέφωνα:
6977615011 Ευστάθιος Κούλης, Δήμαρχος Γορτυνίας
6936947007 Δημήτριος Καζάς, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γορτυνίας.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr
Εκ του Δήμου Γορτυνίας
Σχετικά Άρθρα
- Νεκρή γυναίκα αστυνομικός στην Τρίπολη | "Από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας"
- Κλοπή σε σούπερ μάρκετ στην Τρίπολη | Τρεις συλλήψεις, η μία είναι ανήλικη
- Γυναίκα αστυνομικός έχασε την ζωή της από πυροβολισμό στην Τρίπολη
- Τατούλης για ληστρικά funds: "Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει «Φιλελεύθερος» και αγνοεί ότι η προστασία της ιδιοκτησίας είναι βασικός πυλώνας του Φιλελευθερισμού"
- Δημήτρης Πτωχός: «Ανάπτυξη, επενδύσεις και γνώση η στρατηγική για το μέλλον της Πελοποννήσου»






