Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Εφυγε» ο Γορτύνιος Κώστας Παπαπολυχρονίου του ΚΚΕ

«Εφυγε» ο Γορτύνιος Κώστας Παπαπολυχρονίου του ΚΚΕ

«Εφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Παπαπολυχρονίου που διετέλεσε Δήμαρχος Ασπροπύργου την περίοδο 1986 - 1994 με τη στήριξη του ΚΚΕ. Ως δήμαρχος συνέβαλε στο να γίνουν έργα που εξυπηρετούσαν τις λαϊκές ανάγκες σε μια ιδιαίτερα υποβαθμισμένη περιοχή, όπως ο Ασπρόπυργος.

Η δημιουργία δομών προσχολικής αγωγής, η επίλυση σε μεγάλο βαθμό του προβλήματος της σχολικής στέγης, η δημιουργία αθλητικών υποδομών για τους νέους της περιοχής, είναι μόνο μερικά από όσα υλοποίησε η δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Κώστα Παπαπολυχρονίου.

Σε ανακοίνωσή του, για το θάνατο του Κώστα Παπαπολυχρονίου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Κώστα Παπαπολυχρονίου. Ο Κώστας Παπαπολυχρονίου γεννήθηκε το 1936 στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας. Καταγόταν από εργατική οικογένεια. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν στα "Τσιμέντα Χάλυψ". Ηταν δικηγόρος στο επάγγελμα.

Εντάχθηκε στο ΚΚΕ το 1956 και δούλεψε στην παράνομη Οργάνωση Ελευσίνας - Ασπροπύργου και από στελεχικές θέσεις στην Οργάνωση του ΚΚΕ στη Δυτική Αττική.

Ηταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Αττικής το 1977 και το 1981.

Διετέλεσε δήμαρχος Ασπροπύργου κατά την περίοδο 1986 - 1994 και εκλεγόταν συνεχώς κατά την περίοδο 1975 - 1998.

Από το 2002 έως το 2010 ήταν επικεφαλής του νομαρχιακού ψηφοδελτίου της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας στη Δυτική Αττική.

Ο Κώστας Παπαπολυχρονίου ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε μαχητικά δίπλα στο ΚΚΕ και την πάλη του λαού. Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στην εκκλησία Αγ. Αναργύρων (Παραλία Ασπροπύργου)».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...