Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το «Ενεργειακό Προφίλ» του Δήμου Γορτυνίας - Δέσμευση για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 μέχρι το 2020

Το «Ενεργειακό Προφίλ» του Δήμου Γορτυνίας  - Δέσμευση για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 μέχρι το 2020

Ο Δήμος Γορτυνίας με Απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου αποφάσισε την Συμμετοχή του Δήμου στο Σύμφωνο Δημάρχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εφαρμογή βιώσιμων τοπικών ενεργειακών πολιτικών.

Οι Δήμοι που έχουν ενταχθεί στο Σύμφωνο έχουν επιδείξει σημαντικά παράλληλα αποτελέσματα όπως, καθαρότερο περιβάλλον και ποιότητα ζωής, ενίσχυση της τοπικής ανταγωνιστικότητας και οικονομίας και μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία (για παράδειγμα η μείωση της κατανάλωσης ρεύματος και άρα η μείωση των ανταποδοτικών τελών, από την παρακολούθηση της λειτουργίας των αντλιοστασίων του δήμου).

Η ένταξη στο Σύμφωνο των Δημάρχων αποτελεί και ένα βήμα προετοιμασίας για το μέλλον του Δήμου, καθώς η δικτύωση του Δήμου, μέσω του Συμφώνου των Δημάρχων, αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην εξωστρέφεια του και στην υιοθέτηση ενός ευρωπαϊκού προφίλ στη δράση του, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η «επιλεξιμότητα» του Δήμου σε μια σειρά ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πρωτοβουλιών με στόχο τη χρηματοδότηση των δράσεων και των αναγκαίων εκείνων έργων για να επιτευχθούν οι δεσμεύσεις που απορρέουν από την υπογραφή του Συμφώνου (η συμμετοχή στο Σύμφωνο θα αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη στα συγκεκριμένα προγράμματα).

Η Βασική Απογραφή Εκπομπών (ΒΑΕ) έγινε με έτος αναφοράς το 2011, καθώς ήταν το παλαιότερο έτος για το οποίο ήταν δυνατή η συλλογή επαρκών και αξιόπιστων στοιχείων. Μελετήθηκαν οι ενεργειακές καταναλώσεις του Αγροτικού Τομέα, των Κτίριων, Εξοπλισμών/Εγκαταστάσεων και Βιομηχανίας καθώς και των Μεταφορών. Σύμφωνα με την απογραφή ενεργειακής κατανάλωσης για το έτος βάσης 2011, στο Δήμο Γορτυνίας καταναλώθηκαν συνολικά 171,6 GWh, οι οποίες αντιστοιχούν σε 55 ktn εκπομπών CO2, ενώ η τοπική ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ ανήλθε στις 5,9 GWh. Με την συμμετοχή του στο Σύμφωνο των Δημάρχων ο Δήμος Γορτυνίας δεσμεύεται για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 κατά 20% μέχρι το 2020.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...