Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απαντήσεις για την παράκαμψη Λαγκαδίων ζητά από δύο Υπουργούς ο Λυκουρέντζος

Απαντήσεις για την παράκαμψη Λαγκαδίων ζητά από δύο Υπουργούς ο Λυκουρέντζος

Το έργο της παράκαμψης Λαγκαδίων θέτει με επίκαιρη ερώτησή του προς τους υπουργούς Υποδομών και Περιβάλλοντος ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Ανδρεάς Λυκουρέντζος.

Με την επίκαιρη αυτή ερώτηση ο Βουλευτής Αρκαδίας ζητεί από τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να ενημερωθεί η Βουλή αν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη κατασκευής του έργου, αν έχουν ολοκληρωθεί οι περιβαλλοντικές μελέτες και αν έχει προσδιορισθεί το κόστος κατασκευής του έργου και από ποιό εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή του.

Ειδικότερα επισημαίνει: «Κορυφαίας σημασίας, για την αναπτυξιακή προοπτική και την ενίσχυση των υποδομών της κεντρικής Πελοποννήσου, αποτελεί η κατασκευή του έργου: Εθνική οδός Βυτίνας-Αρχαίας Ολυμπίας, παράκαμψη Λαγκαδίων. Πρόκειται για έργο ζωής και ανάπτυξης για την Αρκαδία και ιδιαίτερα για την επαρχία Γορτυνίας λόγω της διασύνδεσης του τόπου μας, με τα οδικά δίκτυα της Πελοποννήσου.

Δυστυχώς οι μακροχρόνιες καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση των αναγκαίων μελετών αλλά και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου απογοητεύουν τους συμπατριώτες μας οι οποίοι όχι μόνο διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αλλά και παρακολουθούν με αγωνία τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και των θεσμικά αρμοδίων οργάνων. Είναι αποκαλυπτικά τα δημοσιεύματα της εφημερίδος <<Γορτυνία>>, η οποία διαχρονικά προβάλλει κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση υλοποίησης του έργου και επιμένει για την ανταπόκριση της πολιτείας στο διαχρονικό αίτημα του Αρκαδικού λαού.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί :Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη κατασκευής του έργου;

Έχουν ολοκληρωθεί οι περιβαλλοντικές μελέτες;

Έχει προσδιορισθεί το κόστος κατασκευής του έργου και από ποιο εθνικό η ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του;».

Η ερώτηση θα συζητηθεί την Πέμπτη στη Βουλή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...