Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) την Κυριακή 27 Ιουλίου 2025 στη Γορτυνία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τη Γορτυνία προβλέπεται για αύριο Κυριακή 27 Ιουλίου 2025, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Ο Δήμος Γορτυνίας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Υπενθυμίζεται ότι:
-Απαγορεύεται προληπτικά η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων στα δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση και λοιπές ευπαθείς περιοχές.
-Απαγορεύεται η καύση και η χρήση πυρός σε υπολείμματα καλλιεργειών, του καπνίσματος σε κυψέλες μελισσών, η εκτέλεση θερμών εργασιών (συγκόλληση, τροχός κοπής κά), η χρήση υπαίθριων ψησταριών και μεταξύ άλλων η απαγόρευση χρήσης ειδών πυροτεχνίας.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 και στα τηλέφωνα:
6977615011 Ευστάθιος Κούλης, Δήμαρχος Γορτυνίας
6936947007 Δημήτριος Καζάς, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γορτυνίας.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Εκ του Δήμου Γορτυνίας
Σχετικά Άρθρα
- Έκτακτη συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και στην Αρκαδία λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς
- Arcadian Tennis Open 2025 – Το φινάλε πλησιάζει!
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή 27/7/2025 στον δήμο Τρίπολης
- Πύρινη κόλαση στη Μεσσηνία | Σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες στο Κρυονέρι (vd)
- Ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών για τον Ηλία Γιαννικόπουλο: "Ο θάνατος του συγκλονίζει όλους όσους τον γνώρισαν και τον εκτίμησαν"
1 σχόλιο
-
Καλησπέρα μόνο το σχολείο πολύ υψηλός κίνδυνος δεν λέει τίποτα ενημέρωση όλους τους τοπικούς προέδρους και επιφυλακή στα χωριά και όχι ευχολόγια δεν αντέχει άλλη φωτια η γορτιυνια δήμαρχε όλοι επιφυλακή