Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιαννακούρας: «Η λίμνη Λάδωνα είναι για εμάς το διαμάντι της Γορτυνίας»

Γιαννακούρας: «Η λίμνη Λάδωνα είναι για εμάς το διαμάντι της Γορτυνίας»
«Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας, τόσο ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης όσο και εγώ προσωπικά ενδιαφερθήκαμε για το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ΔΕ Κλείτορος για την καλύτερη πρόσβαση προς τη λίμνη του Λάδωνα και υλοποιήσαμε μία σειρά έργων που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και στην αξιοποίηση της λίμνης ως τουριστικού προορισμού».
Αυτό δήλωσε ο Αντπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε χωριά της ΔΕ Κλείτορος, στη Γορτυνία την Τρίτη 13 Μαΐου.
Ο κ. Γιαννακούρας και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Πελοποννήσος» Γιώργος Ρουμελιώτης, Θεόδωρος Ντάνος και Σταύρος Χριστόπουλος επισκέφτηκαν τα χωριά Θεόκτιστο, Δρακοβούνι, Κερπινή, Αμυγδαλιά στη ΔΕ Κλείτορος, Βαλτεσινίκο, Μαγούλιανα στη ΔΕ Βυτίνας ,Κανδήλα και Παλαιόπυργο στη ΔΕ Τρίπολης και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αιτήματα των κατοίκων που αφορούν κυρίως στη βελτίωση αγροτικών δρόμων καθώς και στη δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη της αγροτικής και τουριστικής παραγωγής, αφού η περιοχή διαθέτει πολλά πλεονέκτημα .
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας αναφέρθηκε στα έργα που έχουν υλοποιηθεί και έχουν ως στόχο την τουριστική αξιοποίηση του μοναδικού στολιδιού της περιοχής, της Λίμνης του Λάδωνα, όπως είναι η βελτίωση και συντήρηση της ΕΟ Μυγδαλιά- Λίμνης Λάδωνα  (δρόμος που έχει ήδη υλοποιηθεί μία εργολαβία και θα ξεκινήσει και δεύτερη εργολαβία ύψους 700 χιλιάδων ευρώ η κάθε μία).
Επίσης σε φάση ένταξή του στο ΕΣΠΑ βρίσκεται  το έργο για το δρόμο από διασταύρωση του 111 ΕΟ Τρίπολης- Θεόκτιστο προς Φτεριά - Λίμνη Λάδωνα.
Ένα ακόμα έργο που έχει περαιωθεί είναι η αποκατάσταση της βατότητας στον επαρχιακό δρόμο Κερπινής- Δρακοβούνι στη θέση Βράχος Κερπινής ύψους 200 χιλιάδων ευρώ.
Εκτός όμως από τους οδικούς άξονες τα 3.5 χρόνια υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης μία σειρά ακόμα έργων στα ανωτέρω χωριά, τόσο υποδομών όσο και πολιτισμού, όπως η ηλεκτροδότηση του κόμβου στα Μαγούλιανα, η ολοκλήρωση της μελέτης για την ύδρευση του οικισμού Παν Μαγουλιάνων και η χρηματοδότησή με 164 χιλιάδες ευρώ,  η δημιουργία δεξαμενής υδροληψιών από ελικόπτερα για πυρόσβεση ,  η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Βαλτεσινίκο, που θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ καθώς και  διάνοιξη πολλών αγροτικών δρόμων για την εξυπηρέτηση των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής.
Ο κ. Γιαννακούρας ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους της περιοχής για τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα εξηλεκτρισμού ποιμνιοστασίων που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας. Επίσης μιλώντας με τους κατοίκους των Μαγουλιάνων τους ανακοίνωσε πως η ανάδειξη του Αργυρόκαστρου στο χωριό είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες του.
Και στην Κανδήλα το κλιμάκιο της «Νέας Πελοποννήσου» είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του χωριού και αυτές τις μέρες θα ξεκινήσει η διάνοιξη δρόμου που θα συνδέσει το χωριό με το Μάτι Κορινθίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας , τέλος, αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό τους για τη νέα πενταετία, τονίζοντας πως τα έργα που έχουν σχεδιαστεί να υλοποιηθούν σε συνδυασμό με τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί θα αλλάξουν την Αρκαδία  μας, έναν τόπο με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Ανάπτυξη που με την περιφερειακή αρχή Τατούλη, την οποία θα εμπιστευθούν και πάλι οι Αρκάδες μπορεί να γίνει πραγματικότητα .

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...