Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια στη Γορτυνία - Σε καραντίνα τέθηκε το κοπάδι!

Σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια στη Γορτυνία - Σε καραντίνα τέθηκε το κοπάδι!
Αποκλειστικό ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης αναφέρει ότι σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια έχει προσβάλει κοπάδι προβάτων στην Πουρναριά Γορτυνίας και αύριο Πέμπτη θα οδηγηθεί στη Σπάρτη όπου θα θανατωθούν τα ζώα και θα αποτεφρωθούν στη συνέχεια σε ιδιωτικό κλίβανο. 
 
Αυτό αποκάλυψε σήμερα, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, στη Ντόρα Παπαιωάννου, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, υπογραμμίζοντας ότι η νόσος είναι εξαιρετικά σοβαρή, γι’ αυτό και το κοπάδι έχει τεθεί σε καραντίνα, τις τελευταίες ημέρες που διαγνώστηκε το πρόβλημα.
 
Πρόσθεσε πως κτηνίατροι της Περιφερειακής Ενότητας πραγματοποίησαν ελέγχους κι εξέτασαν τα υπόλοιπα κοπάδια της περιοχής, διαπιστώνοντας ότι τα ζώα είναι υγιή κι ενημέρωσαν τους κτηνοτρόφους.
 
Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διότι το περιστατικό είναι μεμονωμένο και με υπευθυνότητα έχουν ληφθεί από την Κτηνιατρική Υπηρεσία όλα τα προβλεπόμενα, ενώ σημείωσε ότι η νόσος που προσβάλει το νευρικό σύστημα των ζώων δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.
 
Ο κ. Γιαννακούρας ανέφερε ότι η νόσος είχε πρωτοεμφανιστεί σε ένα πρόβατο στη Μάκρη Τριπόλεως πριν από έξι χρόνια και είχε εντοπιστεί κατά την σφαγή του στο σφαγείο, ενώι πριν τέσσερα χρόνια είχε εμφανιστεί άλλο κρούσμα σε ζώα στην Πουρναριά. Και στις δύο περιπτώσεις, τα ζώα είχαν θανατωθεί.
 
Αξίζει να επισημάνουμε την υπευθυνότητα του κτηνοτρόφου, ο οποίος επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη στο γραφείο του στην Τρίπολη, χθες Τρίτη και του ζήτησε να θανατωθούν άμεσα τα ζώα του.
 
Πηγή - www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...