Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στην Ξηροκαρύταινα Γορτυνίας

Εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στην Ξηροκαρύταινα Γορτυνίας
Στις 17 Ιουλίου που η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, πανηγύρισε και το χωριό μας, στο οποίο, εκτός από το ομώνυμο Ιερό Κοιμητηριακό Παρεκκλήσιο, διατηρούνται και τα θεμέλια παλαιού κατεστραμμένου Ναού αφιερωμένου στην ίδια Αγία στην περιοχή «Σουβλάκι».
Το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιουλίου 2014 τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και κήρυγμα από τον εφημέριό μας, πατέρα Νεκτάριο Πέττα.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Πέμπτης 17 Ιουλίου, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία και ιερό κήρυγμα περί της ανδρείας των Μαρτύρων της Εκκλησίας και εν γένειτης τιμωμένης Αγίας και έγινε λιτανεία της εικόνας Της.
Κατά τις δύο ημέρες της πανηγύρεως, πιστοί Ξηροκαρυτινοί από το χωριό και άλλα μέρη της χώρας καθώς και κάτοικοι από άλλες περιοχές της Γορτυνίας κατέφτασαν για να προσκυνήσουν τηνΧάρη της και να λάβουν την ευλογία της Μεγαλυμάρτυρος στη ζωή τους.
Ευχαριστούμε την Γερόντισσα Ανθούσα από την Μονή Ευαγγελιστρίας Δάφνης, καθώς και τον κ. Στυλιανό Πλαγιαννάκο που έψαλαν κατανυκτικά. Ο εφημέριος μαζί με τους λοιπούς επιτρόπους, ενημερώσαμε τους παρευρισκομένους για την πρόοδο της δημιουργίας Εκκλησιαστικού Μουσείου με το όνομα «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ», στο κτήριο του παλαιού Σχολείου που ανακαινίστηκε, το οποίο ανήκει στον κεντρικό Ναό μας. Το Εκκλησιαστικό Μουσείο θα είναι ένα πραγματικά μοναδικό στολίδι για τον χωριό μας, και θα είναι ιδιαίτερη ευλογία ο Επίσκοπός μας κ. Ιερεμίας, όταν είναι έτοιμο το Μουσείο, να τελέσει τον Αγιασμό και τα Εγκαίνια.  
Μακάρι να έχουμε τη Χάρη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας στη καθημερινή μας ζωή!
Σωτήρης Σπ. Κούνας, συνταξιούχος αστυνομικός – Επίτροπος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...