Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αγιασμός στον Σύλλογο Καλαβρυτινών Πειραιά από τον Ηγούμενο της Μόνης Άκοβας Γορτυνίας

Αγιασμός στον Σύλλογο Καλαβρυτινών Πειραιά από τον Ηγούμενο της Μόνης Άκοβας Γορτυνίας
Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 το απόγευμα, ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς "Η Αγία Λαύρα" και το "Εθνικοθρησκευτικό Γιαννακοπούλειο Ίδρυμα" Πειραιώς, πραγματοποίησαν την τακτική Γενική Συνέλευση των μελών τους, με προεξάρχοντα τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Χρονόπουλο καθώς και τα αξιότιμα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τους, στα γραφεία τους στον Πειραιά, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 13.  
Οι εργασίες διεξήχθησαν με επιτυχία σε κλίμα ομοψυχίας, εμπιστοσύνης και ομόνοιας. Ήταν το "επισφράγισμα" της αναγνώρισης των προσπαθειών και της προσφοράς όλων κατά τον περασμένο χρόνο.
Τον τελευταίο καιρό οι δύο πολιτιστικοί φορείς κατάφεραν να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους και να καταξιωθούν στις καρδιές των Καλαβρυτινών Πειραιώς, των Καλαβρυτινών όπου γης, καθώς και στους Πειραιώτες ευρύτερα.
Αγιασμός στον Σύλλογο Καλαβρυτινών Πειραιά 2
Σημαντική και αξιοπρόσεκτη ήταν η παρουσία του Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Ν. Πέττα, ηγούμενου της Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κάστρου Άκοβας Γορτυνίας ο οποίος τέλεσε αγιασμό για την νέα εκκλησιαστική χρονιά και ευχήθηκε για την υγεία των μελών. Τέλος τέλεσε και Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των δωρητών του «Εθνικοθρησκευτικού Γιαννακοπούλειου Ίδρύματος" Πειραιώς, οι οποίοι είναι το ζεύγος Δημήτριος και Μαρία Γιαννακόπουλοι.
Ο άξιος και αδούλωτος ρασοφόρος άκοπα αγωνίζεται να «αναστήσει» τον πατριώτη μας, τον Χριστοφόρο Παναγιωτόπουλο, ή Παπουλάκο, από τον Άρμπουνα Κλειτορίας. Δεν θα αργήσει παπα-Νεκτάριε να πραγματοποιηθεί η Αγιοκατάταξη του Καλοκάγαθου Παπουλάκου, αφού είναι ήδη καταξιωμένος στις καρδιές όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών.
Ο επίλογος  και το κλείσιμο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των δύο φορέων έγινε στον ανδριάντα του Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού, στον Πειραιά. Μετέβησαν αρκετοί Καλαβρυτινοί και έκλιναν  το γόνυ με ευλάβεια στον Μεγάλο Ιεράρχη.Αγιασμός στον Σύλλογο Καλαβρυτινών Πειραιά 1
Ευχηθήκαμε όλοι, από καρδίας, υγεία, μακροημέρευση, καλή συνεργασία και καλό αγώνα στον δραστήριο Θανάση Χρονόπουλο και στα άξια μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων.
Ο Πρόεδρος Θανάσης Χρονόπουλος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και, όσοι είχαν χρόνο,  ήπιαν καφέ στο Πασαλιμάνι Πειραιώς.
Ώρα καλή σας  τιμονιέρηδες Πειραιώτες, Καλαβρυτινοί. Γειά Σας…
Υστερόγραφο:
Στην συνέλευση συμμετείχε ενεργά και η μικρή Νεφέλη, ετών 9.5, μαθήτρια ΣΤ΄ Τάξεως Δημοτικού Σχολείου,  αγαπημένη εγγονή και γραμματέας του Κώστα Κατσιάρη. Αδικείται ο εγγονός και διάδοχος του Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου Κατσιάρης, ετών 11, αλλά μην το μαρτυρήσει κανείς σας...
Ο γράφων και ευχέτης
Κώστας Κατσιάρης,
Πρόεδρος της Ένωσης Κρινοφυτινών «ΟΙ Άγιοι Θεόδωροι»,
Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικώ Συλλόγων
«Ο Αρχαίος Κλείτωρ» και
Μέλος Δ/Σ-Ταμίας της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...