Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία: Αντίδραση και από τη Δόξα για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Γορτυνία: Αντίδραση και από τη Δόξα για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Δοξιωτών Γορτυνίας Νικόλαος Θεοδωρακόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, έστειλαν επιστολή προς την Αντιδήμαρχο της Ενότητας Τροπαίων του Δήμου Γορτυνίας Δήμητρα Κάχρη, ενώ την κοινοποιούν στους Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας κο Δημήτρη Παπασπηλίου, Δήμαρχο Γορτυνίας κο Ιωάννη Γιαννόπουλο , μείζονος Αντιπολίτευση του Δήμου Γορτυνίας , όλα τα μέλη του Δ.Σ του Δήμου Γορτυνίας, τοπικό Πρόεδρο Δόξας κο Βασίλη Καραμάνη.



Θέμα της επιστολής η «Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης των σκουπιδιών στην περιοχή της Κέτανης, στη Μούσγα».

Γράφουν: «Πληροφορηθήκαμε ως πολίτες της Δόξας την πρόθεση του Δήμου Γορτυνίας να προχωρήσει στην κατασκευή χώρου μεταφόρτωσης σκουπιδιών στην περιοχή της Κέτανης ,στη Μούσγα , απόφαση η οποία ενδεχομένως ληφθεί μετά από έγκριση του Δ.Σ του Δήμου Γορτυνίας στις 29/05/2015.

Μέσω αυτής της επιστολής θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία των Πολιτών της Δόξας, καθώς και του Συλλόγου μας για την τόσο αιφνιδιαστική και γρήγορη απόφαση του Δήμου Γορτυνίας να προχωρήσει στην κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών στην προαναφερθείσα περιοχή.

Η περιοχή που επιλέχθηκε ως σημείο μεταφόρτωσης των σκουπιδιών είναι περιοχή υψηλής Γεωργικής παραγωγικότητας (ανεξάρτητα εάν δεν έχουν θεσμοθετηθεί οι χρήσεις γης) μιας και καλλιεργούνται ελαιόδεντρα. Μάλιστα είναι μια από τις πιο παραγωγικές περιοχές της γύρω περιοχής σε λάδι.

Απ’ όσο γνωρίζουμε η κατασκευή ενός σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών πρέπει να είναι σε ακτίνα μεγαλύτερη των 500 μ από ρέμα ή ποτάμι. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται στην συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία υπάρχει μόνιμος υδροφόρος ορίζοντας (κεφαλόβρυσο) και από αυτό παίρνει ύδρευση το χωριό Τουμπίτσι. Επίσης σε λιγότερο από την νόμιμη ακτίνα κυλάει και ο ποταμός Λάδωνας που καταλαβαίνουμε τις συνέπειες που θα έχει σε υγεία και περιβάλλον μια τέτοια κατασκευή . Μάλιστα θα δημιουργήσει κίνδυνο στην υγεία των πολιτών μέσω της ύδρευσης. Να αναφέρουμε επίσης πως η μορφολογία του εδάφους και η κλίση πρέπει να είναι μικρότερη από 10% πράγμα που δεν υφίσταται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ακόμη πρέπει να λάβουμε υπόψη πως στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει τοξοειδές γεφύρι που ως Σύλλογος έχουμε σκοπό να εισηγηθούμε για την αξιοποίησή του και την διατήρησή του ως διατηρητέο μνημείο της περιοχή μας.

Δεν είμαστε αρνητικοί στην εξεύρεση λύσεων στο δύσκολο πρόβλημα των σκουπιδιών για όλες τις περιοχές καθώς και για τον Δήμο μας.

Ζητάμε όμως την αναβολή της συζήτησης του εν λόγω θέματος καθώς και την έγκριση που πρόκειται να πάρει από το Δ.Σ του Δήμου Γορτυνίας. Προτείνουμε την συγκρότηση επιτροπής η οποία θα διερευνήσει 5 τουλάχιστον διαφορετικά σημεία για την δημιουργία του σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών και θα εισηγηθεί με μελέτη το σημείο εκείνο το οποίο θα είναι το κατάλληλο για την δημιουργία ενός τέτοιου σταθμού με γνώμονα πάντα την υγεία των πολιτών καθώς και την μη επιβάρυνση του περιβάλλοντος,

ο Πρόεδρος ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλαος Θεοδωρακόπουλος Αθανάσιος Μεντρέκας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...