Menu
RSS
Πέμπτη, 04/06/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Γορτυνία: Συνεχίζονται οι δράσεις στήριξης φτωχών οικογενειών – Ευχαριστίες για εθελοντικές προσφορές

Γορτυνία: Συνεχίζονται οι δράσεις στήριξης φτωχών οικογενειών – Ευχαριστίες για εθελοντικές προσφορές
Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, αναπτύσσουν κοινωνικές δράσεις για την στήριξη αδύναμων δημοτών, συμμετέχοντας στην υλοποίηση προγραμμάτων που επιχορηγούνται από κρατικά και κοινοτικά κονδύλια όπως η «Βοήθεια στο σπίτι», το Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Στις παραπάνω δράσεις, για την επίτευξη των στόχων και την υποβοήθηση του έργου της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης του δήμου, προστίθεται και η ανάπτυξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης με τη δημιουργία δικτύου ομάδων εθελοντών, για πρώτη φορά οργανωμένα και συστηματικά, με σημείο αναφοράς την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Γορτυνίας, όπου υπάρχουν καταγεγραμμένες οι ανάγκες, εν όψει και της ίδρυσης του κοινωνικού παντοπωλείου.
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα στο κάλεσμα της επιχείρησης και πρόσφεραν είδη πρώτης ανάγκης (ρουχισμό, τρόφιμα, σχολικά είδη κ.ά) για οικογένειες που κατοικούν στον Δήμο Γορτυνίας και βρίσκονται σε αδυναμία.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε:
Τον καταγόμενο από Βούτσι, ομογενή μας κ. Ασημάκη Μουντζούρη από το Σύδνεϋ της μακρινής Αυστραλίας που μας έστειλε δύο μεγάλα κιβώτια με ρούχα καλύπτοντας και τα έξοδα μεταφοράς μέχρι τα Τρόπαια.
Την εθελοντική ομάδα «Χέρι χέρι» από την Πάτρα, την πρόεδρο κ. Αγγελική Νικολοπούλου και τους γιατρούς που πλαισιώνουν την ομάδα για τις ιατρικές υπηρεσίες και τα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, αναλώσιμο φαρμακευτικό υλικό, κ.ά) που μας πρόσφεραν τον Ιούνιο, αλλά και για τα σχολικά είδη που παραλάβαμε τον Σεπτέμβριο και παραδόθηκαν ήδη στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Αξίζει επίσης να ευχαριστήσουμε και να επαινέσουμε αρκετούς Γορτύνιους και μη, επώνυμους και ανώνυμους, που μας πρόσφεραν ρούχα, έπιπλα, είδη σπιτιού ή βοήθησαν απ’ ευθείας τις οικογένειες ύστερα από δική μας ενημέρωση.
Επειδή οι ανάγκες είναι καθημερινές και συνεχείς, εν όψει και της οργάνωσης του κοινωνικού παντοπωλείου, ανανεώνουμε την έκκληση μας προς τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, τους απανταχού Γορτύνιους, αλλά και τους φίλους της Γορτυνίας που δύνανται να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια για τους αδύναμους δημότες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, να επικοινωνήσουν με το γραφείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας, στα Τρόπαια.
Η προσφορά αφορά κατά προτεραιότητα:
 Τρόφιμα
 Παιδικά και βρεφικά είδη
 Διάφορα είδη σπιτιού, υγιεινής, καθαριότητας, θέρμανσης κ.λ.π.
 Προσφορά εθελοντικής εργασίας πάσης φύσεως
 Ρουχισμό
 Οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο, κατόπιν συνεννόησης με το γραφείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας, όπου καταγράφονται οι ανάγκες.
Τηρούνται καταστάσεις εθελοντών καθώς και βιβλία διαχείρισης.
Τηλ. Επικοινωνίας με την ΔΗ.Κ.Ε.Γ.: 2797022700
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗ.Κ.Ε.Γ
ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

1 σχόλιο

  • Τσαφαράς Κυρ. Κωνσταντίνος
    Τσαφαράς Κυρ. Κωνσταντίνος Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 17:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Εάν υπήρχαν σε ένα κουμπαρά τα χρήματα που σπαταλήθηκαν για μελέτες έργων, τα οποία ποτέ δε θα γίνουν από τις Δημοτικές αρχές, οι φτωχοί, σε υλικά αγαθά, του Δήμου μας θα ήταν πλούσιοι. Ο ανιδιοτελής εθελοντισμός απαραίτητος στη κοινωνία μας... Αλλά ας σταματήσουμε να δημιουργούμε φτωχές οικογένειες!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...