Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θεοφάνεια: Αγιάστηκαν τα νερά στο φράγμα του Λάδωνα (εικόνες - βίντεο)!

Θεοφάνεια: Αγιάστηκαν τα νερά στο φράγμα του Λάδωνα (εικόνες - βίντεο)!
Αγιασμός των Υδάτων στο φράγμα του Λάδωνα, έγινε το πρωί της Παρασκευής.
Η τελετή του Αγιασμού έγινε και φέτος από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη – Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, π. Ιάκωβο Κανάκη.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, ο Περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, Γιάννης Κατσίρης, Ο Αντιδήμαρχος Γορτυνίας, Γιώργος Ξυνής, ο Διευθυντής του Υδροηλεκτρικού Σταθμού ΔΕΗ Λάδωνα, Γιάννης Σταθάς, ο Πρόεδρος των Τροπαίων Χρήστος Μαρτιώνος και άλλοι.
Ο κ. Ιάκωβος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, μοιράστηκε μία σκέψη με τους παρευρισκόμενους, λέγοντας ότι «με τη γέννηση του Χρίστου στο σπήλαιο της Βηθλεέμ, αγιάστηκε η γη, τώρα με το βάπτισμα του Χριστούν Ιορδάνη, αγιάστηκε το νερό, δηλαδή όλη η Δημιουργία. Ο άνθρωπος είναι γη και νερό, η ίδια η Φύση μας καλεί σε μία αναδημιουργία. Το Άγιο Πνεύμα συμβολίζεται με το περιστέρι. Ευχόμαστε χιλιάδες περιστέρια να πετάξουν σε όλη τη Γη και να φέρουν Ειρήνη». 
Από την πλευρά του κ. Γιάννης Σταθάς, Διευθυντής του Υδροηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ στον Λάδωνα, είπε ότι συνεχίζουμε για πάνω από 20 χρόνια αυτή την εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός στην περιοχή. Η ΔΕΗ φέρει το μεγαλύτερο μέρος της οργάνωσης, ενώ συμμετέχει και ο Δήμος Γορτυνίας.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κατσίρης είπε ότι ο Αγιασμός των Υδάτων στον Λάδωνα είναι κορυφαίο γεγονός για τον Δήμο Γορτυνίας και την Αρκαδία.
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, είπε ότι «εδώ είναι ένα μέρος ιστορικό και μην ξεχνάμε ότι το φράγμα είναι ένα οικολογικό έργο. Στα Θεοφάνεια είμαστε πάντα εδώ.»Το "Καλημέρα Αρκαδία" ήταν εκεί. Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο - ρεπορτάζ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...