×

Σημείωση

The was a problem converting the source image.
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kontovazaina-agiopneyma2017
Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία: Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος στην Κοντοβάζαινα (εικόνες)

Γορτυνία: Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος στην Κοντοβάζαινα (εικόνες)

Οπως σε κάθε μεριά της πατρίδας μας εορτάστηκε και φέτος ταπεινά - με την Χάρη του Τριαδικού μας Θεού- το Τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πνέυμα το Άγιον στο μικρό ομόνυμο ξωκλήσι στην περιοχή Αυρινιίκους, χωμένο στα Αφροδίσια Όρη, στην όμορφη Κοντοβάζαινα.

Μακριά από τα φώτα την δημοσιότητας, στα άγονα μα άγια τούτα μέρη της Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, ιερείς με χέρια ταλαιπωρημένα από την αξίνα και το φτιάρι που όμως ταπεινά και με φόβο Θεού σηκώνουν το Άγιο Δισκοπότηρον και διακονούν από χωριό σε χωριό (μιάς και τα κενά στα χωριά τούτα είναι πάρα πολλά όπως μας θυμίζει ο Δεσπότης μας π. Ιερεμίας που κι αυτός διανύει πολλά χιλιόμετρα κάθε χρόνο), προσευχήθηκαν με κατάνυξη όχι μόνο για τους Γορτύνιους που κατακλύζουν τον χώρο κάθε χρόνο αλλά και απάντας τους Ορθοδόξους Χριστιανούς!

Φέτος την Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι π. Νικόλαος (συνταξιούχος ιερεύς απ' το Βελημάχι, που κάθε καλοκαίρι κατοικεί στα άγια χώματα της Γορτυνίας και δεν χάνει πανηγύρι για πανηγύρι) και ο ακούραστος εφημέριος Κονυτοβαζαίνης π. Χρήστος Γούτσος, συνεπικουρούμενοι απ' τον υποδιάκονο Χαράλαμπο Κάββουρα και τους ψάλτες της Κοντοβάζαινας. Μετά την Θ. Λειτουργία στήθηκε γερό γλέντι με εδέσματα, κεράσματα και κράσι (προσφορά πολλών Κοντοβαζαινιτών και όχι μόνο) και φυσικά χορός μέχρι αργά το μεσημέρι.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΟΡΤΥΝΙΟΥΣ.

{gallery}kontovazaina-agiopneyma2017{/gallery}

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...