Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εκδηλώσεις τον Αύγουστο στη Νυμφασία!

Εκδηλώσεις τον Αύγουστο στη Νυμφασία!

Για την Πέμπτη 17 Αυγούστου το βράδυ στις 21:30, το Νυμφασιώτικο Αντάμωμα, μια γιορτή που γίνεται αρκετά χρόνια τώρα, μια όμορφη αυγουστιάτικη βραδιά τυλιγμένη με δημοτική και λαϊκή μουσική από παραδοσιακή ορχήστρα, που γίνεται στην πλατεία του χωριού μας, με γλέντι και ξεφάντωμα που συνήθως κρατάει μέχρι το πρωί.

Για το Σάββατο βράδυ 20:30 μμ στις 19 Αυγούστου στο γραφικό κτίριο του δημοτικού σχολείου Νυμφασίας, θα έχουμε την ομιλία του κ. Γιάννη Κανελλάκη, γνωστού δημοσιογράφου, σε δύο ενότητες. Στο α’ μέρος θα προβληθεί ιστορικό ντοκιμαντέρ των δημοσιογράφων Γιάννη Κανελλάκη και Μανώλη Παντινάκη για τις θηριωδίες των Γερμανικών στρατευμάτων στην Κρήτη, στην ΚΑΛΗ ΣΥΚΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ. Στο β’ μέρος ο κ. Κανελλάκης, θα αναφερθεί σε πτυχές της αγριότητας που βίωσαν τα χωριά μας κατά την γερμανική κατοχή.

Για την Κυριακή 20 Αυγούστου στις 20:30 μμ., θα φωτίσουμε την Νυμφασία πηγή και θα γίνει υπαίθρια ομιλία του κ. Βαγγέλη Μητράκου ιστορικού & λαογράφου με θέμα τις Παραδόσεις της Γορτυνίας, ένα ταξίδι μέσα από τις παλιές ιστορίες των παππούδων και των γιαγιάδων της Γορτυνίας.

Για το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου, στις 26 και στις 20:30 μμ. θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου η Γιορτή της Νυμφασιώτισας με πρωτοβουλία των γυναικών του χωριού μας και την συμμετοχή του Συλλόγου των Νυμφασίων, με παραδοσιακά εδέσματα που θα προσφέρουν, οι γυναίκες του χωριού μας.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν αθλοπαιδιές (πχ. αγώνες δρόμου και καλαθοσφαίρισης) και λοιπές εκδηλώσεις, το πρόγραμμα των οποίων είναι υπό διαμόρφωση και θα ανακοινωθεί εντός του Ιουλίου.

http://www.nymfasia.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...